Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

- "Biz, heybemiz dolu geliyoruz. Bu sefer heybe yetmedi, tırla geldik. Sizlerin 30-40 yıldır beklediği bütün barajlar, modern basınçlı sulamalar yapılacak." - "Şu anda 5 büyük köye, 5 büyük gelir getirici orman kurulacak. Orman yakınındaki mahalleler, ne isterse ceviz, badem, fıstık çamı, kestane dikeceğiz. Burada bir alanı parselledik, kura çekip vatandaşa dağıtacağız, 49 yıllığına."

Google Haberlere Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

BALIKESİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz, heybemiz dolu geliyoruz. Bu sefer heybe yetmedi, tırla geldik. Sizlerin 30-40 yıldır beklediği bütün barajlar, modern basınçlı sulamalar yapılacak." dedi.

Eroğlu, Çay Deresi rekreasyon alanında, Devlet Su İşleri (DSİ) Tesisleri'nin toplu temel atma ve açılış töreninin gerçekleştirildiği "Balıkesir'in Münbit Topraklarına Can Suyu" adlı programda yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine meydanlarda direnen tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Türk milletinin genlerindeki demokrasi aşkıyla çok büyük bir belayı kovduğunu belirten Eroğlu, "Bu hain FETÖ, aklını okyanus ötesine bağlamış bazı asker elbiseli teröristler, Türkiye'yi Suriye'ye dönüştürmek için böyle bir hareket yaptı ama hesapları tutmadı. Çünkü şeytanların bir hesabı vasa Allah'ın da hesabı var. Bu milletin bahtı açık, bu bayrak hiçbir zaman düşmeyecek." diye konuştu.

Millete hizmet etmenin kendisi için bir ibadet olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Türkiye'yi daha çok büyüteceğiz. Alçak FETÖ'nün darbe girişiminden sonra bütün bakanlık çalışanlarını topladım ve 'İki vardiya çalışıyorduk. Bundan sonra 3 vardiya çalışacağız. İnşallah destanlar yazmaya devam edeceğiz. Bu asil, kahraman millete layık olacağız' dedim. Arkadaşlar da söz verdi. Darbe girişiminden sonra ilk ve en büyük temel atma ve açılış törenini burada yapıyoruz." ifadesini kullandı.

- "En çok baraj ve gölet, Balıkesir'e"

Eroğlu, Balıkesir'in AK Parti hükümetinden önce unutulmuş bir il olduğunu, şimdi ise yatırımların yağdığını anlattı.

"Türkiye'de en çok baraj ve gölet, Balıkesir'e yapılacak" diyen Eroğlu, geçmişteki eksikleri ve unutulmuşluğu her zamanki hizmet aşkıyla telafi edeceklerini bildirdi.

Balıkesir'e 43 müjdeyle geldiklerine dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Gelirken heybemiz dolu geliyoruz. Bu sefer heybe yetmedi, tırla geldik. Sizlerin 30-40 yıldır beklediği bütün barajlar, modern basınçlı sulamalar yapılacak. Bugün de temel atacağız, açılış yapacağız. Eskisi gibi 'aman ormancı, canım ormancı' türküsünü kimse söylemeyecek. Bundan sonra artık her şey millet için. Dolayısıyla 'Biz, orman mahallerine hasım değil, hısımız' denilecek. Şu anda 5 büyük köye, 5 büyük gelir getirici orman kurulacak. Orman yakınındaki mahalleler, ne isterse ceviz, badem, fıstık çamı, kestane dikeceğiz. Burada bir alanı parselledik, kura çekip vatandaşa dağıtacağız, 49 yıllığına."

- "19 tesisin temel atma ve açılış töreni"

Program kapsamında, 1 baraj, 7 gölet, 3 gölet ve sulaması, 2 sulama, 5 taşkın koruma tesisi, 1 ağaçlandırma ve ormancılık projesinin temeli atıldı; 2 tesisin de açılışı, ilçelerle yapılan canlı bağlantılarla eşzamanlı olarak gerçekleştirildi.

Miktarı 543 milyon lirayı bulan yatırımlarla 199 bin 240 dekar tarım arazisi sulanacak, 4 ilçe ve 1 jet üssü de taşkınlardan korunmuş olacak.

Törende, daha sonra orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) kredi sertifikaları dağıtım merasimi yapıldı.

Bakan Eroğlu, ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u makamında ziyaret etti.

Yorumlar