Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Belarus'ta

- Türkiye-Belarus Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısı için Minsk'te bulunan Eroğlu, Belarus Başbakanı Kobyakov ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Belarus'ta

MİNSK (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belarus Başbakanı Andrey Kobyakov ile görüştü.

Minsk'te düzenlenen Türkiye-Belarus Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısına başkanlık eden Eroğlu, Belarus Başbakanı Andrey Kobyakov tarafından kabul edildi.

Eroğlu görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kasım ayında Belarus'a yaptığı ziyaretle ikili ilişkilerde tarihi bir dönemin başladığını belirterek, bu ziyarette iki ülke liderlerinin karşılıklı ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkartma hedefi koyduğunu söyledi.

Bakan Eroğlu, bugün düzenlenen KEK toplantısının da bu hedef doğrultusunda önemli iş birliği alanlarını kapsayan bir yol haritası olduğunu ifade etti.

Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey ile Türkiye-Belarus KEK başkanlığını yürüten Eroğlu, Minsk'te düzenlenen toplantının ardından komisyon mutabakat zaptının yanı sıra ormancılık, su ve meteoroloji alanlarında 3 anlaşma imzalamıştı.

Minsk ziyareti kapsamında Belarus'ta yerleşik Türk iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Eroğlu, yarın da Türk-Belarus iş forumuna katılacak.

Yorumlar