Orhan Gazi Ertekin kimdir, nerelidir?

Orhan Gazi Ertekin, DHKP-C'li İbrahim Gökçek'in ölüm orucu esnasında onu destekleyici mesajlar atan hakim olarak biliniyor.

Google Haberlere Abone ol
Orhan Gazi Ertekin kimdir, nerelidir?

DHKP-C üyesi İbrahim Gökçek'in örgüt talimatıyla başladığı ölüm orucu nedeniyle hayatını kaybetmesinin yankıları hala sürerken, Gökçek'e destek mesajı atan isimler arasında hakimler de olduğu ortaya çıkmıştı. O hakimlerden birisi de Orhan Gazi Ertekin'di. Peki, Orhan Gazi Ertekin kimdir, nerelidir? İşte Orhan Gazi Ertekin biyografisi:

Orhan Gazi Ertekin, Demokrat Yargı Eşbaşkanlarından birisidir.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 

Siyaset Bilimleri üzerine doktora yaptı. 

Daha önce Ankara Beypazarı Adliyesi'nde görev yapıyordu.

Şu anda İzmir Adliyesi'nde görev yapıyor. 

AVUKATLARI KÜRSÜYE ÇIKARMIŞTI

Gaziantep’te 2014 yılında görülen bir duruşmada sanık avukatları, "silahların eşitlik ilkesi" gereğince savcının kürsüden inmesini ve kendileriyle aynı seviyede oturmasını isteyince Hâkim Orhan Gazi Ertekin, yargı tarihinde yapılmayan bir şey yapmıştı.

Ertekin, avukatların talebine, onları da yanına oturtarak cevap vermişti.

"28 ŞUBAT BİN YILDIR SÜRÜYOR"

Ertekin, El Cezire Türk sitesine 2017 yılında yazdığı bir makalede, "Türkiye yargısı ve siyaseti artık yeni bir yol bulmak zorundadır. Çünkü, 28 Şubat yargıda bin yıldır sürüyor ve gelişmelere bakılırsa bin yıl daha sürecek gibi görünüyor. İktidarlar geliyor, gidiyor. Ama yargı aynı kalmaya devam ediyor." demişti.

İşte Orhan Gazi Ertekin Biyografisi:

51 yaşında olan Organ Gazi Ertekin 1969 yılında dünyaya geldi.

Ankara Ünivresitesi Hukuk Fakültesi'nden 1993 yılında mezun oldu.

1998 yılında Siirt, Baykan’da hâkimliğe başladı.

Radikal, Taraf, Star, Zaman gazeteleri ile Express, Birikim, Tarih ve Toplum, Toplum ve Bilim dergilerinde yazıları yayımlandı. “Cumhuriyet Dönemi’nde Türkçülüğün Çatallanan Yolları” başlıklı makalesi 2002 yılında İletişim Yayınları tarafından, Kürt meselesi ile Türk-İran ilişkileri üzerine analizlerin yer aldığı “Öz Soy Operası: Kayıp Bir Destan Kayıp Bir Tarih” makalesi 2005 yılında Toplum ve Bilim dergisi tarafından yayımlandı.

“Yargı Meselesi Hallolundu” (Epos Yayınları) kitabı 2011 yılında, Faruk Özsu ile birlikte yazdığı “Türkleşmek İslamlaşmak Memurlaşmak: Ak Parti Cemaat ve Yargının Hikayesi” kitabı (Nika Yayınevi) 2013 yılında; Faruk Özsu, Kemal Şahin, Uğur Yiğit ve Muzaffer Şakar ile birlikte yazdığı “Türkiye’de Yargı Yoktur” kitabı (Tekin Yayınevi, 2.Baskı) 2014 yılında yayımlandı.

2009 yılında Demokrat Yargı Derneği’nin kurucu kadrosunda yer aldı ve eşbaşkanlığını yürüttü. Gaziantep’te hâkim olarak görev yaptı.

Demokrat Yargı Derneği’nin eşbaşkanlığı görevini sürdürmektedir.

Yorumlar