Orgeneral Akar'ın Kardak ziyaretinden ilk kareler

Darbecileri sahiplenerek Türkiye'nin tepkisini çeken Yunanistan'a Ankara'da sürpriz bir hamle geldi. Genelkurmay Başkanı Akar, iki ülke arasında sorunlara neden olan Kardak Kayalıkları'nı ziyaret etti. Ziyaret, uzun zamandır Ege'de ihlallerde bulunan Yunanistan'a önemli bir gözdağı olarak değerlediriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Orgeneral Akar'ın Kardak ziyaretinden ilk kareler

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye ile Yunanistan arasında, darbecilerin iade edilmemesi nedeniyle başlayan gerginlik yeni bir aşamaya doğru gidiyor. Uzun süredir iki ülke arasında zaman zaman krizlere neden olan Ege'deki Kardak Kayalıkları'yla ilgili Ankara'dan Atina'ya "uyarı niteliği"nde bir mesaj geldi. Ege'de son birkaç yıldır ihlallerini artırdığı halde tepki gösterilmeyen Yunanistan, bugün Ankara'dan gelen sürpriz bir hamleyle uyarılmış oldu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bugün saat 12.00 sıralarında Kardak Kayalıkları’nı ziyaret etti. 

1996 yılında çıkan krizde, Yunan helikopterinin düşmesi sonucu 3 Yunan subayın yaşamanı yitirdiği olayın yıl dönümünde, Kilim Adası'nda anma törenleri düzenlenirken, bir Yunan botu, Genelkurmay Başkanı Akar'ı taşıyan hücum botunun önüne geçti. Yunan botunun, Orgeneral Akar'ın Kardak'a girmesini önlemeye çalışması gergin anların yaşanmasına neden oldu. Yarım saat süren gerginlikten sonra Genelkurmay Başkanı Akar, Bodrum'a geri döndü.

GERGİNLİK İDDİALARINA YALANLAMA

Askeri kaynaklar, Yunan botunun, Orgeneral Akar'ın Kardak'a girmesini önlemeye çalışması gergin anların yaşanmasına neden olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. 

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, ziyaretle ilgili şunlar söylendi: 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile birlikte 29 Ocak 2017 tarihinde, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı bağlısı gemilerde inceleme ve denetlemelerde bulunmuştur.

Ziyaret sırasında Kardak Kayalıkları bölgesinde Deniz Kuvvetlerimize ait iki hücumbot ile seyir icra edilmiştir.

Orgeneral AKAR, TSK olarak Ege Denizinde icra etmiş olduğumuz tüm faaliyetlerde deniz alaka ve menfaatlerimizin korunmasında daima dostluk ve barışı göz önünde bulundurduğumuzu belirtmiştir.

İlaveten ülkemizin ve milletimizin hak ve menfaatlerinin karada, denizde ve havada korunması için TSK’nın azim ve kararlılıkla, gayret ve çabalarını artırarak sürdürmekte olduğunu vurgulamıştır.

Yorumlar