Organ ve Doku Bağışı Haftası

- Caddebostan Sahili'nde, organ bağışına dikkat çekmek amacıyla "Hayat Kurtarmak İçin Yarıştayız" etkinliği gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol
Organ ve Doku Bağışı Haftası

İSTANBUL (AA) - Organ bağışına dikkati çekmek için "Hayat Kurtarmak İçin Yarıştayız" etkinliği gerçekleştirildi.

Caddebostan Sahili'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Medicana Çamlıca Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çağatay Aydın, 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası nedeniyle organ bağışına dikkat çekmek için bu etkinliği düzenlediklerini ifade etti.

Aydın, "Bu haftanın amacı, özellikle organ bağışına yönelik farkındalığı arttırmaktır. Türkiye'de şu anda Sağlık Bakanlığı'nın listesine göre kayıtlı olarak 25 bin civarında organ bekleyen hasta var. Bunların 21 bini böbrek bekliyor. Geri kalan hastaların da büyük bölümü karaciğer bekliyor. Bizim organ naklinde hekimler olarak iki kaynağımız var: Birincisi canlı vericilerden alınan organlar, ikincisi ise beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden alınan organlardır. Bu haftada bizim asıl amacımız beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden alınan organların sayısını arttırmaktır. Çünkü ülkemiz bu durumda dünya ortalamalarına bakıldığında çok yüksek bir orana sahip değil. İnsanlarımız hala organ bağışının önemini, bunun ne kadar hayati bir durum olduğunu, bir insanın öldükten sonra organlarını bağışlayarak 7- 8 kişiye birden hayat verebileceğinin çok farkında değil. Biz de bu haftada bunları amaçlıyoruz." dedi.

Açıklamanın ardından etkinliğe katılanlar Caddebostan Migros önünden başlayarak 5 kilometrelik parkurda koştu. Koşu süresince Sahil Yolu trafiğe kapatıldı. Koşunun bitmesinin ardından Sahil Yolu yeniden trafiğe açıldı.

Etkinliğe katılan bazı vatandaşlar, bitiş noktasında Türk Kızılayı'nın oluşturduğu çadıra gelerek kan bağışında bulundu.

Yorumlar