Ordu'nun Cazibe Merkezi Ulugöl: 300 Bin Ziyaretçiyle Rekor

Ordu'nun Gölköy ilçesinde bulunan Ulugöl Tabiat Parkı, 2023 yılının ilk 10 ayında 300 bin ziyaretçi ağırlayarak, bölgenin turizmdeki önemini bir kez daha kanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Ordu'nun Cazibe Merkezi Ulugöl rekor kırdı

Ordu'nun Gölköy ilçesindeki Ulugöl Tabiat Parkı, doğal güzellikleri ve eşsiz manzaralarıyla bu yılın ocak-ekim döneminde 300 bin ziyaretçiyi ağırladı. Türkiye'nin 36. Tabiat Parkı olan Ulugöl, sonbahar mevsiminde sarı ve yeşilin farklı tonlarıyla ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Yıl boyunca yerli ve yabancı turistler için popüler bir gezi rotası haline gelen bu doğal güzellik, bölgenin turizm potansiyelini gözler önüne seriyor.

BELEDİYE BAŞKANI ULUDAĞ'DAN AÇIKLAMALAR

Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ, Ulugöl Tabiat Parkı'nın ilçe merkezine 15, il merkezine ise 70 kilometre uzaklıkta olduğunu belirterek, parktaki 10 bungalov evin çoğunun hafta boyunca dolu olduğunu ifade etti. Uludağ, "Bu yılın 10 ayında 300 binin üzerinde yerli ve yabancı misafirimizi ağırladık. Misafirlerimiz içerisinde özellikle Arabistan ve diğer komşu ülkelerden gelenler var. Ağırlıkta Türkiye'den yerli misafirlerimiz oluyor. Artık burası uluslararası bir Ulugöl Tabiat Parkı oldu." dedi.

TURİZMDE YÜKSELİŞ VE GELECEK PLANLARI

Uludağ, gelecek yıllarda Ordu'nun ve Gölköy'ün gelişmesinde en büyük katkının turizmden sağlanacağını vurguladı. İlçenin, Ulugöl, Uluvahta Yaylası ve civardaki diğer yaylalarla birlikte turizme yönelik çeşitli yatırımlarla öne çıkmasını planladıklarını söyledi. Belediye Başkanı, özellikle turizm ve hayvancılık sektörlerinde yatırım yapılmasını önererek, belediye olarak gerekli desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

ZİYARETÇİLERDEN GÖRÜŞLER

Ulugöl'ün ziyaretçileri de doğal güzellikleri ve huzurlu atmosferiyle büyülendiklerini ifade etti. Adana'dan gelen Mehmet Üyürer, Ulugöl'ün her mevsim ayrı güzellikte olduğunu belirtti. Fatma Üyürer ise sonbaharda gölün manzarasını ve fotoğraf çekme fırsatını değerlendirmek için geldiklerini söyledi. Trabzon'dan gelen Hanife Genç, gölün doğasını olağanüstü bulduğunu dile getirdi. Ercüment Şahin ve Bora Burak Yıldız da Ulugöl'ün doğasının korunmuş yapısının dinlenmek için ideal olduğunu vurguladılar.

Yorumlar