ORC kimin? ORC anketin sahibi Mehmet Pösteki kimdir, nerelidir?

ORC kimin? ORC anket sahibi Mehmet Pösteki kimdir, nerelidir? ORC Araştırma şirketinin kimin olduğu, sahibi kim olduğu soruları yapılan son seçim araştırmaları ve anketlerinden sonra bir kez daha sorulmaya başladı. İşte ünlü araştırma şirketinin sahipleri hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
ORC kimin?

ORC kimin, sahibi Mehmet Pösteki kimdir, nerelidir? ORC Araştırma şirketi yaptığı son saha araştırmalarını kamu oyuyla paylaştıktan sonra birçok vatandaş ORC kimin, ORC Araştırma sahibi kimdir şeklinde sorular sorulmaya başlandı. ORC kimin, sahibi Murat ve Mehmet Pösteki kimdir, nerelidir? İşte ORC Araştırma hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

Son dönemlerde İyi Parti ile Mansur Yavaş'ın oylarını sürekli önde göstermekle meşhur olan şirketin şu anda onlara çalıştığı ve onların istediği şekilde anketler çıkardığı ileri sürülüyor.

Yaptığı bütün anketlerde kesintisiz olarak İyi Parti'nin oylarını yükseliyormuş gibi gösteren anket şirketinin güvenirliği ise tartışmalı olarak biliniyor.

ORC Araştırma resmi belgelerde ORC Araştırma Eğitim ve Danışmanlık Ltd. Şti olarak geçmektedir.

Şirket ilk kurulduğunda Hayrettin Çakır - ORC Araştırma isminde şahıs firmasıydı. 2018 yılında ise limited şirket olmaya karar verdi.

Şirket 2009 yılında Ankara'da kuruldu. Genel merkezi de Ankara'da olan ORC Araştırma şirketi kurulduğu günden bu yana daha çok siyasi araştırmalar yapmakta; ancak yer yer sosyolojik araştırmalar da yaptığı oluyor. 

Şirketin merkezi Ankara'da ancak şirket Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteriyor.

Şirketin kendini tanıttığı tanıtım metinde, "Objektiflik ilkesi ile çalışma hayatına adım atan ORC, hiç bir kurum ve kuruluşa bağlı olmadan çalışmalarını sürdürmektedir. Araştırma, Eğitim ve Danışmanlık alanlarında üstün hizmet anlayışından ödün vermeyen ORC, Kalitatif ve Kantitatif çalışmaları ile hizmet vermektedir. Yürütülen çalışmalar 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Kanunu gerekliliklerine uygun olarak kullanılıp saklanmaktadır." denilmektedir. 

Ancak kamuoyunda bazı internet haber sitelerinde şirketin daha çok AK Parti'ye ve MHP'ye yakın olduğu ileri sürülmektedir. Buna gerekçe olarak da yapılan anketlerde AK Parti'nin birinci parti olarak çıkması gösteriliyor; oysa CHP yandaşı anket şirketlerinin de anketlerinde AK Parti 18 yıldır birinci parti çıkmaya devam ediyor. 

Şirketin resmi belgelerde kurucusu olarak Hayrettin Çakır olarak görünüyor. Ancak şirketin gerçek sahibinin Mehmet Murat Pösteki olduğu belirtiliyor. 

ORC kimin? ORC Araştırma sahibi kimdir?
ORC Araştırma sahibi Mehmet Murat Pösteki

 

ORC Araştırma tarafından yapılan araştırmalar arasında şu sektörler de bulunuyor: 

  • Siyasi partilerle ilgili saha araştırmaları

  • Milletvekili aday tespit çalışmaları 

  • Belediye başkanlığı aday tespit çalışmaları 

  • Siyasi eğilimler araştırmaları

  • Yerel yönetimlerden memnuniyet araştırmaları

  • Belediyelerin imaj ve beklenti anketleri 

  • Tüketici alışkanlıkları ve eğilimlerini öğrenme araştırmaları

  • Müşteri memnuniyet araştırmaları 

  • Özel şirketlerin bayi imaj çalışmaları

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

mehmet tipinde hayır yok,anketleri çakma.