Orada olmasaydık bedeli yurt içinde öderdik

Milli Savunma Bakanı Güler, Irak'ın kuzeyine gidilmemesi halinde terör örgütünün yurt içinde, şehirlerde daha büyük bedellerin ödeneceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Orada olmasaydık bedeli yurt içinde öderdik

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında terör gündemiyle toplandı. Toplantıda, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, sınır ötesi operasyonlar hakkında bilgi verdi. Güler, sınırlarımıza yönelik tehditlere ve Pençe operasyonlarının önemine dikkat çekti. Güler, "Eğer şu anda orada olmasaydık, kendi şehirlerimizde daha büyük bedeller ödeyecektik." ifadesini kullandı.

GÜLER: "TERÖR ÖRGÜTÜNE AĞIR DARBELER İNDİRDİK"

Bakan Güler, terörle mücadelede gelinen son noktayı anlattı. Güler, "Aziz şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Terör örgütüne ağır darbeler indirerek, örgütün hareket kabiliyetini bitirme noktasına geldik." diyerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılarını vurguladı. Irak ve Suriye kaynaklı tehditlere değinen Güler, bölgedeki terör örgütü ülkemize yönelik eylemlerinin artışına işaret etti.

"TERÖR KORİDORUNU PARÇALADIK"

Milli Savunma Bakanı, terör saldırılarına karşı alınan önlemlere ve operasyonların sonuçlarına değindi. "Terör saldırılarında çok sayıda kahramanımızı şehit verdik. Sınırlarımız ötesinde kapsamlı önlemler alınması gerektiğini gördük." diyerek terör koridorunun parçalanmasını ve Suriye vatandaşları için güvenli bir yaşam alanı oluşturulmasını anlattı.

"YURT İÇİNDEN ŞEHİT HABERİ GELMİYOR"

Bakan Güler, Türkiye'nin terörle mücadeledeki stratejisine dikkat çekti. "Terörü kaynağında yok etme stratejimiz sayesinde, bugün yurt içinden tek bir şehit haberi gelmiyor, üs bölgelerimize saldırı yapılmıyor." ifadelerini kullanarak terörle mücadeledeki başarıyı vurguladı. Pençe-Kilit operasyonunun önemine değinerek, teröristlerin Zap bölgesinde ve son direnişlerini anlattı.

Yorumlar