OPET'ten trafik güvenliği eğitimi

İZMİR (AA) - OPET'in trafik sorununa dikkat çekilen Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında, İzmir'de trafik güvenliği eğitimi verildi. OPET Mirap Petrol’de...

Google Haberlere Abone ol
OPET'ten trafik güvenliği eğitimi

İZMİR (AA) - OPET'in trafik sorununa dikkat çekilen Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında, İzmir'de trafik güvenliği eğitimi verildi.

OPET Mirap Petrol’de düzenlenen etkinlikte, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetim Şubesi ekipleri, öğrencilere trafik kurallarının günlük hayatta nasıl etkin kullanılabileceği konusunda bilgi verdi.

OPET’in maskotu OPEDO'nun da organizasyona renk kattığı eğitim sonunda öğrenciler, yeni edindikleri bilgilerle istasyona gelen sürücülerin trafik bilgilerini gözden geçirmelerini sağladı.

Etkinlikte hazır bulunan OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, 3-17 yaş arasında yaklaşık 1 milyon 900 bin çocuk ve gence trafik eğitimi verip "Trafik Dedektifi" kimlik kartı dağıttıklarını belirterek, "Gelecekte daha az kazanın yaşandığı, daha çağdaş bir ülkede yaşayabilmek için bu gönüllü çalışmamızı sürdüreceğiz." dedi.

Emniyet kemerinin önemine işaret eden Öztürk, şunları kaydetti:

"İstasyonlarımıza giren herkesi, 'Lütfen yaşam kemerinizi takın' sözleriyle uyarmaya başlıyoruz. Bu söylemi, topyekün bir harekete dönüştürerek, bugün yüzde 47 olan kemer kullanma oranını, bir yıl içinde yüzde 70’lere çıkarmayı planlıyoruz. Bu konuda da özellikle trafik dedektiflerimize büyük iş düşüyor. OPET olarak biz de kusursuz yolculuk yapmanız, sevdiklerinize daima bağlı kalmanız için bıkmadan usanmadan hatırlatacağız, yaşam kemerinizi takmayı unutmayın."

Yorumlar