Onur Başer kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Koronavirüs salgınının Türkiye'de de görülmesiyle birlikte Alman basınının Türkçe versiyonuna konuşan Onur Başer, Türkiye'de 32 milyon kişinin virüs salgınına yakalanacağını belirterek dikkatleri üzerine çekmişti. Peki, Onur Başer kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Google Haberlere Abone ol
Onur Başer kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Türkiye'de 32 milyon kişi koronavirüsten etkilenecek diyerek bütün dikkatleri üzerine çeken Onur Başer, Alman basınının ve Türkiye'deki hükümet karşıtı basının ilgi odağı haline gelmişti. Peki, Onur Başer kimdir, kaç yaşında, nerelidir, uzmanlık alanı nedir? İşte Onur Başer biyografisi: 

Onur Başer 1972 yılına dünyaya geldi.

Ankara'da 1994 yılında ODTÜ Ekonomi bölümünden mezun oldu.

Aynı üniversitede 1996 yılında Yüksek Lisansını tamamladı.

Daha sonra ABD'de Michingan State University Ekonomi bölümünde doktora çalışması yaptı.

Aynı ünivesitenin istatistik bölümünde çalışmalarda bulundu.

Ekonometri, Uygulamalı İktisat ve Sağlık Ekonomisi konularında uzman olduğu iddia edilen Prof. Dr. Onur Başer MEF Üniversitesinde Bölüm Başkanı olarak çalışıyor. Ayrıca birçok yerde unvan olarak Amerika’da Columbia University ve University of Michigan’da misafir profesör olarak görev yaptığını beyan ediyor.

Dr. Başer ayrıca New York City College of Technology’de (CUNY) danışma kurulu üyesi ve Journal of Health Economics and Outcomes Research’ün (www.jheor.org) baş editörü konumundadır.

Dr. Başer’in eğilim skoru eşleme alanında yaptığı çalışma, sağlık sonuç araştırmaları alanındaki ilk ekonometrik uygulamalardan biridir. Dr. Başer, ProbChoiceTM, SIFRA®, CompQualTM, NatWeightTM, SES scoreTM, and SAMPSIZETM algoritmalarını geliştirmiştir.

Onur Başer sık sık uluslararası konferanslarda konuşmacı olarak bulunmasının yanında ilgili davalarda istatistik konusunda danışmanlık yapmaktadır. Dr. Başer, yaptığı 500’den fazla uluslararası yayın ve sunumunun yanı sıra bu alanda yazılmış bir çok kitaba da katkıda bulunmuştur. 2012 Nisan ayında sağlık sektöründe maliyetlerin tahmin edilmesine yönelik bir kitabı basıldı.

Ortak yazarı olduğu bir çalışmasının sonucu elde edilen bulgular Amerikan Sağlık Enstitüsü tarafından Amerika’daki hastanelerin sınıflandırılması için kullanılmaktadır. 

Yorumlar