Onlarca kişi gözaltında bazıları sınır dışı edildi

İstanbul'daki kilise saldırısında gözaltına alınanlardan bazıları sınır dışı edildi.

Google Haberlere Abone ol
Onlarca kişi gözaltında bazıları sınır dışı edildi

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırı sonrasında 51 kişi gözaltına alındı. Saldırıda Tuncer Murat Cihan hayatını kaybetti. Gözaltına alınanlardan 23'ü, olayla bağlantıları olmadığı gerekçesiyle sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi. Kalan zanlılar, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Ekip Çalışması ve Şüphelilerin Tespiti

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi, 150 kişilik bir ekip görevlendirerek saldırı sonrası çalışmalar başlattı. Ekipler, kamera görüntülerini inceleyerek şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Yabancı plakalı bir otomobille kiliseye yakın bir noktaya kadar giden ve yaya olarak kiliseye giren iki zanlının, saldırı sonrası aynı araçla Başakşehir'de bir adrese gittikleri tespit edildi.

Operasyon ve Gözaltına Alınanlar

Bu bilgiler ışığında, 30 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 51 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında kadınların da olduğu ve şüphelilerin dijital materyallerinin incelendiği belirtildi.

Silahların Bulunamaması ve IŞİD Bağlantısı Araştırması

Operasyon sırasında, saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan uyruklu A.K. ile Rus uyruklu D.T. yakalandı. Yakalandıkları adresin çevresinde yapılan aramalarda, olayda kullanıldığı değerlendirilen kar maskeleri bulunsa da, silah bulunamadı. Ayrıca, gözaltındaki şüpheliler A.K. ve D.T.'nin IŞİD ile bağlantılarının araştırıldığı açıklandı.

Yorumlar