Önce piyango vurdu sonra define buldu

Geçtiğimiz yıl milli piyango vuran kepçe operatörü kazı yaptığı sırada altın dolu bir çömlek buldu. Hindistan'da meydana gelen olayda B Rathnakaran Pillai isimli adam, yılın en şanslı adamı ilan edildi.

Google Haberlere Abone ol
Önce piyango vurdu sonra define buldu

Hindistan'ın Kerala eyaletinde dünyanın en şanslı adamı yaşıyor. Geçtiğimiz yıl aldığı biletten milli piyango kazanan B Rathnakaran Pillai isimli adam, geçtiğimiz günlerde de arsasında altın dolusu çömlek buldu. 

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında daha önceden aldığı bilete milli piyango isabet eden adam 842 bin dolar para kazanmıştı.

Milli piyangodan kazandı paranın bir bölümüyle arsa alan şanslı adam, aldığı arsada, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir kazı çalışması sırasında içinde 2595 tane altın sikkenin bulunduğu çömlek buldu.

Hindistan'ın Kerala eyaletinde yaşayan ve daha mncesinde bir kereste fabrikasında eskiden operatörlük yapan Pillai, piyangodan kazandığı 842 bin doların bir bölümüyle Ocak 2018 tarihinde memleketi Kilimanoor'da arazi satın aldı. Eski bir Krishna tapınağının yanında yer alan arsada, şanslı adama altın sikke dolusu çömlek buldu.

SİKKELER TAM 100 YILLIK

Bulduğu çömlekteki sikkeleri inceleyen adam, sikkelerin yüzlerce yıldır Kerala'nın güneyinde hüküm süren Travancore Krallığı'na ait olduğunu fark etti. Gümüş, bakır ve altın olarak basılan sikkelerin ağırlığının 20 kilogram ve yaklaşık 100 yıllık olduğu düşünülüyor.

Defineyi bulan adam, ilk fırsatta yetkilileri bilgilendirdi. Madeni paraların çoğu oksitlenerek yeşile döndüğünden Hazine Bakanlığı, sikkelerin temizlenmesi için çömleği laboratuvara gönderdi. Sikkelerin değeri daha sonra uzmanlar tarafından belirlenecek.

Sikkeleri devlete teslim adam, Hazine Bakanlığı tarafından ödüllendirilecek.

Yorumlar