Önce astronomik vergi çıkartıp sonra affediyorlar

Ege'de gerginliği tırmandırmak için elinden geleni yapan Yunanistan Batı Trakya'da yaşayan Müslüman Türk azınlığa karşı baskıcısı tutumunu da sürdürüyor. Yunanların azınlık vakıflarına astronomik vergi borcu çıkartıp sonra affettiğini ancak buna ilişkin belge vermediğini belirten Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “Gerilim oluşturmalarının amacı, ülke içindeki ekonomik krizi perdeleme çabası” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Önce astronomik vergi çıkartıp sonra affediyorlar

Yunanistan’ın Batı Trakya’da yaşayan Müslüman Türk azınlığa vakıflar üzerinden de baskı uyguladığı ortaya çıktı. Azınlık vakıflarına astronomik vergi borcu çıkarılıp sonra affedildiği ancak borca ilişkin belgenin verilmediği belirlendi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu durumu, “Demokles’in kılıcı gibi toplumun üzerinde tutulan bir kılıç var” diye eleştirdi. Son dönemde Yunan siyasetinden gelen tahrik açıklamalarını değerlendiren Çavuşoğlu, Yunan siyasilerin gerilim çabalarının amacının ülke içindeki ekonomik krizi perdeleme çabası olduğunu belirtti.

AB’YE KENDİSİNİ ACINDIRIYOR

Son günlerde özellikle Ege bağlamında ortaya konulan yaklaşımları iyice sıkışan, dar boğaza giren ekonomilerinin siyasete olan yansımasına karşı bir manevra olarak gördüğünğ belirten Çavuşoğlu durumu şöyle değerlendirdi: “Halkına, Yunanlılara ekonomik sıkıntıları unutturmak ve onların bu konudaki düşüncelerini arka plana atarak daha önemli tehdit ve risklerimiz var, Türkiye var noktasına taşıyarak kendi siyasetlerini bir noktada tutmaya çalışıyorlar. AB her şeyi yaptı ama Yunanistan’a yetmez. AB’ye de bu defa Türkiye üzerinden kendisini acındırarak daha fazla kazanım nasıl elde ederim, aklının bir ürünüdür. Yunanistan’ın eti ne budu ne?

AZINLIK VAKIFLARI ÖZERKTİR

Yunanistan, içerisinde yaşayan azınlığa bir nifak odağı olarak bakıyor. Kardeşlerimizi risk ve tehlike olarak görüyor. Bir an evvel orayı terk etmeleri arzusuyla asimilasyon, baskı her türlü enstrümanı kullanıyor. Azınlık için şu anda Yunanistan bir büyükelçilik seviyesinde bir politbüro kurmuş; istihbaratçı bir büyükelçi. Devlet de karar alacaksa ona soruyor. Böyle bir yaklaşım var azınlıklara. Azınlık tabi istediği noktaya ulaşamıyor. Yunanistan’da Azınlık vakıfları özerktir. Buna rağmen azınlık vakıflarına 15 milyon avroluk vergi borcu çıktı. Affettik, diyorlar ama belgesini vermiyorlar. Demokles’in kılıcı gibi azınlık toplum üzerinde tutulan bir kılıç var.”

Yorumlar

kenan yunan gavuru8 ne bok yiyeceğini şaşırdı biz iyi bir parça hazıladık ona gelsin