Ön Lisans KPSS başvuruları ne zaman başlayacak?

Ön Lisans KPSS başvuruları ne zaman başlayacak sorusu memur adayı ön lisans mezunları tarafından sıkça soruluyor. İşte başvuru tarihleri:

Google Haberlere Abone ol
Ön Lisans KPSS başvuruları ne zaman başlayacak?

Ön lisans KPSS başvuruları ne zaman, hangi tarihlerde başlıyor, kaç gün sürecek soruları memur adayı gençler tarafından son dönemlerde sıkça merak ediliyor. Peki, başvurular ne zaman başlıyor, ne zaman sona eriyor, sınavlar ne zaman yapılacak? İşte detaylar:

Ön lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 2020 yılı içinde ne zaman yapılacağı ve başvurularının ne zaman başlayacağı konusunda ÖSYM tarafından daha önce bir takvim açıklanmıştı. 

ÖN LİSANS KPSS BAŞVURU TARİHİ

ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre ön lisans KPSS başvuruları 21 Ağustos 2020 Cuma günü sabah saat 08.00 itibariyle başlayacak. Başvuru için memur adaylarına her yıl olduğu gibi bu yılda yeterli bir süre verilecek. Memur adaylarına bu yıl 13 günlük bir başvuru süresi tanınacak. KPSS Ön Lisans Başvuruları 2 Eylül 2020 Çarşamba günü sona erecek. Başvurular Çarşamba akşamı saat 23.59'a kadar kabul edilecek. Ondan sonra yapılan başvurular ise kabul edilmeyecek. Tabii ki burada ÖSYM yeni bir karar almazsa. 

ÖN LİSANS KPSS SINAV TARİHİ

KPSS'ye başvuruları kabul edilen memur adaylarının sınava girecekleri tarihler de daha önce ÖSYM tarafından duyurulmuştu. Buna göre KPSS Ön Lisans Sınavı 25 Ekim 2020 tarihinde yapılacak. Sınavda başarılı olan memur adayları, daha sonra devlet kurumlarının alacağı personelden istedikleri puanlara göre memur olarak kamu kurumlarına yerleştirilecekler.

Yorumlar