OMÜ yabancı öğrenci almak için 42 ülkede sınav yapacak

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesince (OMÜ) Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı kapsamında 42 ülkede 64 merkezde yabancı uyruklu öğrenci alımı için sınav...

Google Haberlere Abone ol
OMÜ yabancı öğrenci almak için 42 ülkede sınav yapacak

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesince (OMÜ) Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı kapsamında 42 ülkede 64 merkezde yabancı uyruklu öğrenci alımı için sınav gerçekleştirilecek.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, OMÜ Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) ile Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanlığınca dünyada 118 üniversitede kabul gören Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı ile öğrenci alınacağı belirtildi.

Türkiye'nin yanı sıra 41 ülkede 64 merkezde gerçekleştirilecek sınav başvurularının online olarak Türkçe, İngilizce, Rusça, Almanca, Fransızca, Arapça, Boşnakça ve Arnavutça alınacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye ile 41 ülkedeki sınavlar yüz yüze ve tamamen denetimli olarak yapılacak. Sınava başvuracak adaylar 'omu.edu.tr' internet adresinden kayıt işlemlerini yaptıracak. Daha sonra adayların e-mail adreslerine kayıtlarıyla ilgili bilgilendirme gönderilecek. Online kayıt işlemlerini tamamlayan adaylar, e-mail adreslerine gönderilen kayıt bilgileri ile 'ise.omu.edu.tr' adresinden kesin kayıt işlemlerini gerçekleştirecek. Bu aşamada adaylar sınava girmek istedikleri dil ve sınava girmek istediği merkezi de belirleyecek."

Açıklamada, devam eden başvurularının 31 Mart'ta sona ereceği, 22 Nisan'da yapılacak sınavın sonuçların 22 Mayıs'ta açıklanacağı ifade edildi.


Yorumlar