Ömer Çelik'ten gündeme ilişkin önemli açıklamalar

AK Parti MKYK toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, YSK'nın aldığı İstanbul kararının bir çok ülkede tartışıldığını ve bazı ülkelerde neredeyse birinci gündem maddesi olduğunu söyledi. Çelik, "Demokratik seçimlerde ülkelerde tekrarlanıyor. Demokrasinin olmadığı ülkelerde herhangi bir seçimin tekrarlandığını göremezsiniz. Bu konularda yeterli bilgiye sahip olup değerlendirmede bulunulması saygıyla karşılanır." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Ömer Çelik'ten gündeme ilişkin önemli açıklamalar

Ömer Çelik'in açıklamalarından önemli başlıklar;

'HERKESE UYARIMIZ ŞUDUR'

YSK'nın kararı tartışılıyor. Neredeyse bazı ülkelerde birinci gündem maddesi durumunda. ABD ve AB üyesi ülkelerden YSK kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Herkese uyarımız şudur; bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Türkiye'deki seçim sonuçlarına ve süreçlerine müdahale edildiğine yönelik ifadelerden ve yorumlardan kaçınılmalıdır.

Demokratik seçimlerde ülkelerde tekrarlanıyor. Demokrasinin olmadığı ülkelerde herhangi bir seçimin tekrarlandığını göremezsiniz. Bu konularda yeterli bilgiye sahip olup değerlendirmede bulunulması saygıyla karşılanır.

'NET BİR SONUÇ ORTAYA ÇIKACAK'

42 bine yakın oyda bir usulsüzlük tespit edilmiş, sandık görevlileriyle ilgili kamu görevlileri olmamasıyla ilgili bir durum var. Tüm bunları değerlendirerek YSK bir karar vermiştir. Artık önümüzde bir seçim var. Net bir sonuç ortaya çıkacak ve bu sonucu selamlayacağız. Şu anki eksiklikler ortadan kaldırılacak. Usulsüzlüklerin olmayacağı bir seçim olacağı için bir oy farkla kazan seçimi kazanmış olur.

'SİSİ'NİN YANINDA YER ALDILAR'

Bilgi eksikliğiyle konuyu eleştiren dış çevrelerin demokrasi konusunda nasıl bir tutum aldıklarını görmek için çok iyi bir gösterge. Aynı kesimler Türkiye'de seçimin yenilenmesini eleştirenler Mısır'da darbecilerin yanında yer aldılar. Sisi demokrasiyi reforme ediyor diye bir açıklamalarda bulunmuşlardı.

Yakın zamanda ABD'de bir rapor yayımlandı ve FETÖ üyeleriyle ilgili 'Sunni müslümanlar' ifadesini kullandılar. Türkiye'yi batıya şikayet edenlerin bunu iyi değerlendirmesi gerekli. AB'den yüksek temsilciler bir takım cümleler kuruyorlar. Adil ve şeffaf seçim süreciyle ilgili bizzat bu ülkelerden gelen temsilcilerin raporları ortada. Bizim yetkinliğimizi tespit etmiştir.

"BU HATIRLATMAYI YAPANLAR PYD-YPG'YE YARDIM YAPIYORLAR"


İç siyasette bunlara dayananların dayanaklarının ne kadar zayıf olduklarını görmeleri lazım. Türkiye'nin AGİT gibi NATO gibi üyeliğine vurgu yapılarak ortak dayanışma, demokrasi anlaşmalarından bahsediliyor. Bilmeleri gerekir ki biz bu kurumlarla ilgili olarak ilkesel olarak bütün mükellefiyetlerimizi yerine getiriyoruz. Ama bu hatırlatmayı yapanlar PYD/YPG'ye yardım yapıyor. Bir tutarlılık çağrısı yapıyoruz. Demokrasi, hukuk konusunda tutarlık çağrımızı ifade ediyoruz. Türkiye'yi batıya şikayet eden Türkiye içindeki siyasetçilerin bu durumları iyi değerlendirmesi lazım.

"CHP MİLLETVEKİLİNİN DARBE ÇAĞRISINA SESSİZ KALMIŞLARDIR"

Bu geleneğin kullandığı kavramlara ve kodlara hakimiz. Bir CHP milletvekili darbe çağrısı yaptı. Ne CHP sözcüleri ne de genel başkanları tarafından kınanmış, uyarılmış değildir. Bir milletin iradesiyle seçilmiş yönetime karşı darbe çağrısı yapmak ahlaki ve siyasi olarak işlenebilecek en büyük suçtur. O kişinin alnında ömür boyu taşıyacağı bir leke olarak durur. CHP Genel Başkanı YSK hakimleri isimlendirerek hedef göstererek bir konuşma yaptı. Hatta soyadlarıyla dalga geçmeye kadar işi götürdü.


Ayrıntılar geliyor...

Yorumlar