Ombudsmanlar 30 ilde halkla buluşacak

- KDK denetçileri, vatandaşlarla bir araya gelerek şikayetleri dinleyecek

Google Haberlere Abone ol
Ombudsmanlar 30 ilde halkla buluşacak

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) denetçileri, "Ombudsman Halkla Buluşuyor" etkinlikleri çerçevesinde 30 ilde vatandaşlarla bir araya gelecek.

"İdarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını, insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve önerilerde bulunmak" amacıyla Haziran 2012'de kurulan KDK, Mart 2013'ten bu yana vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiriliyor.

Vatandaşın hak arama kültürünü yaygınlaştırmak, kamunun hizmet standardını yükseltmek, iyi yönetim ilkelerinin oluşmasında idareye yol göstermek ve kamuda şeffaflığı sağlamak amacıyla çalışan KDK'ya, bugüne kadar çeşitli konularda 30 binin üstünde başvuru yapıldı.

Kurumun tanıtılması, vatandaşların şikayetlerinin yerinde dinlenmesi amacıyla KDK tarafından "Ombudsman Halkla Buluşuyor" etkinlikleri başlatıldı.

Bu kapsamda, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve kamu denetçilileri, 30 ilde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, kanaat önderleri, yerel yöneticiler, gazeteciler ve vatandaşlarla bir araya gelecek. Görüşmelerde, vatandaşın idareyle yaşadığı sorunlar dinlenecek.

"Ombudsman Halkla Buluşuyor" etkinliği, yarın Antalya'daki programla başlayacak.

Yorumlar