Ölü ve yaralı sayısı toplamda 100 bini aştı

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de devam ettirdiği saldırılarında ölü ve yaralı sayısı toplamda 100 bini aşmış durumda. Gazze'nin tamamına yakını ise evlerinden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ölü ve yaralı sayısı toplamda 100 bini aştı

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Med), İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıların 100. gününde, bu eylemlerin 100 bin Filistinliyi öldürdüğü ve yaraladığı bilgisini paylaştı. Bu açıklama, savaşın etkilerini ve boyutlarını detaylandırıyor.

İSRAİL'İN GAZZE'YE ETKİLERİ

Açıklamaya göre, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, modern savaş tarihinin en kanlı istatistiklerinden birini oluşturuyor. Bu süreçte, günlük ortalama 1000 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu durum, İsrail'in savaş suçları işlediğine dair iddiaları gündeme getiriyor.

SİVİL KAYIPLAR VE YERİNDEN EDİLMELER

Euro-Med'in raporunda, Gazze'de hayatını kaybedenlerin yaklaşık %92'sinin sivil olduğu vurgulanıyor. Bu siviller arasında 12 bin 345 çocuk, 6 bin 471 kadın, 295 sağlık çalışanı, 41 sivil savunma mensubu ve 113 gazeteci bulunuyor. Ayrıca, 1 milyon 955 bin Filistinlinin, Gazze Şeridi'ndeki evlerinden ve yerleşim alanlarından çıkmak zorunda kaldığı, bu insanların toplam nüfusun %85'ini oluşturduğu kaydedildi.

ALTYAPIYA VERİLEN ZARAR

Raporda, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki altyapıyı kasten tahrip ettiği, ciddi hasara neden olduğu ve bölgeyi yaşanmaz hale getirdiği suçlamaları yer alıyor. Bu durum, bölgedeki insani krizi ve yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor.

 

Yorumlar