Olimpiyat hayalini koluna işledi

- Cimnastikte 108 yıl sonra olimpiyat vizesi alan ilk erkek sporcu olan Ferhat Arıcan, çocukluğundan beri hayalini kurduğu olimpiyatlara katılacak olmanın heyecanını yaşarken, olimpiyat halkalarını koluna dövme olarak yaptırdı - Milli sporcu Ferhat Arıcan: "Yaptırdığım dövmeyle dünyanın bütün kıtalarını elimde taşıyorum ve her baktığımda olimpiyata uzun zaman sonra giden Türk cimnastikçisi olmanın gururunu yaşıyorum" -"Olimpiyatlar dünyanın en büyük platformu yani burada final yapmak madalya kazanmak gerçekten Türk sporu için çok önemli. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız"

Google Haberlere Abone ol
Olimpiyat hayalini koluna işledi

MERSİN (AA) – MUSTAFA ÜNAL UYSAL – Türkiye'yi cimnastikte 108 yıl sonra olimpiyatlarda temsil etmeye hak kazanan milli sporcu Ferhat Arıcan, çocukluğunda hayalini kurduğu olimpiyatlara gidecek olmanın heyecanını yaşarken, olimpiyat halkalarını koluna dövme olarak yaptırdı.

Ferhat Arıcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatların kendi hayatında ve hedefinde büyük yer kapladığını söyledi.

Rio'da çocukluk hayalini gerçekleştireceği için heyecanlı olduğunu ifade eden Arıcan, olimpiyat halkalarını da koluna dövme olarak işlettiğini anlattı.

2016 Rio Olimpiyatları'nı fazlaca benimsediğini dile getiren Arıcan, şöyle devam etti:

“Olimpiyata gitmek benim için hayaldi. Elde ettiğim başarılarla hayalden öteye giderek hedefime dönüştü. Benim çocukluğumdan beri hayal ettiğim şey, eğer olimpiyata gidersem olimpiyat halkalarının dövmesini yaptırmaktı. Yaptırdığım dövmeyle dünyanın bütün kıtalarını elimde taşıyorum ve her baktığımda olimpiyata uzun zaman sonra giden Türk cimnastikçisi olmanın gururunu yaşıyorum. Dövme bir insanın en özel şeyini yaptırmasıdır. Ben de hayatımın anlamı olan spor ve olimpiyatları yaptırdım. Hayalim olduğu için olimpiyatları sonsuza kadar ölümsüzleştirdim. Bu dövme aslında hedefime olan inancımın da bir belgesi niteliğinde.”

Arıcan, 2016 Rio Olimpiyatları'nda yarışmanın hem Türk sporuna hem de Türk cimnastiğine fayda sağlayacağını belirterek, olimpiyatlarda başarı sağlamak için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Rio’da hedefinin finallere kalmak olduğunu dile getiren Arıcan, şunları kaydetti:

“Rio’ya gitmişken boşa gitmeyeceğiz potansiyelimiz, umudumuz var. Son performanslarımıza göre madalya ve final şansımız da bulunuyor. İlk hedefimiz final yapmak. Olimpiyatlar dünyanın en büyük platformu yani burada final yapmak, madalya kazanmak gerçekten Türk sporu için çok önemli. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bayrağımızı dalgalandırmak için bütün hırsımı, azmimi ve çalışmamın bütün emeğini Rio’da göstereceğime inanıyorum.”

Yorumlar