Ölen öğrencinin yakınları karayolunu trafiğe kapattı

- Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren lise öğrencisinin yakınları, karayolunu trafiğe kapattı

Google Haberlere Abone ol
Ölen öğrencinin yakınları karayolunu trafiğe kapattı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 5 Aralık'taki trafik kazasında hayatını kaybeden lise öğrencisinin yakınları, olayın yaşandığı karayolunda eylem yaptı.

Bodrum'un İslamhaneleri Mahallesi'nde, yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitiren lise öğrencisi Aslı Değirmen'in yakınları, kazanın yaşandığı karayolunu çift taraflı trafiğe kapattı. Mahalle sakinlerinin de destek verdiği eylem nedeniyle jandarma ve polis ekipleri bölgede önlem aldı.

Üzerinde öğrencinin fotoğrafı bulunan "Kalbimizdesin" yazılı pankart açan vatandaşlar, "Aslı için adalet", "Yarımadamızda ışıksız ve üst geçitsiz yer kalmasın" ifadeleri yazılı dövizler taşıdı.

Ölen öğrencinin amcası Ahmet Değirmen, gazetecilere yaptığı açıklamada adalet istediklerini söyledi.

Yeğeninin öldüğü karayolunda önlem alınmadığını savunan Ahmet Değirmen, "Kazadan hemen sonra ışıklandırma yapıldı. Bu önceden yapılsaydı Aslı şimdi aramızda olacaktı. Aslı'yı geri getiremeyiz ama bu cinayette sorumluluğu olanlardan hesap sorulmalıdır." dedi.

Ölen öğrencinin dedesi Rüstem Değirmen ise "Torunumun katilinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum." yazılı döviz taşıdı.

Yaklaşık yarım saat süren yol kapatma eylemi, güvenlik güçlerinin görüşmeleri sonucu sona erdi. Araç kuyruğu oluşan yolda trafik akışı yeniden sağlandı.

Bodrum'un İslamhaneleri Mahallesi'nde 5 Aralık'ta meydana gelen trafik kazasında, lise öğrencisi Aslı Değirmen (14) servise binmek için yolun karşısına geçmeye çalışırken, Emrah Y'nin kullandığı 34 PR 1082 plakalı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Kaza sonrası vatandaşlar, karayolunun Turgutreis-Bodrum istikametini trafiğe kapatmıştı. Olay yerine gelen Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan'ın Karayolları yetkililerini araması ve yolda gerekli tedbirlerin alınacağı sözünü vermesinin ardından yol yeniden trafiğe açılmıştı.


Yorumlar