Öldürülüp kıyma makinesine atılmıştı, Özgecan Aslan'ın kuzeni çıktı

Mersin'de boşanma aşamasındaki eşini öldüren Mustafa Ertürkoğlu'nun öldürdüğü Cemile Ertürkoğlu'nun Özgecan Aslan'ın kuzeni olduğu ortaya çıktı. Eşini nasıl öldürdüğünü anlatan zanlı, önce eşinin boğazını kestiğini daha sonra kıyma makinesine attığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Öldürülüp kıyma makinesine atılmıştı, Özgecan Aslan'ın kuzeni çıktı

Mersin'de geçtiğimiz yıl 28 Kasım tarihinde meydana gelen olayda, Mustafa Ertürkoğlu, boşanma aşamasında olduğu eşi Cemile Ertürkoğlu'nu önce boğazını keserek öldürmüş daha sonra kıyma makinesine atmıştı. 

Bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Ertürkoğlu, 'eşi tasarlayarak, canavarca hisle, acı ve eziyet çektirerek öldürmek' suçundan yargılanıyor. Mersin Adliyesi 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Ertürkoğlu Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

MAHKEME SALONU BUZ KESTİ

Hakkındaki iddianame okunan cani eş, daha sonra cinayeti nasıl işlediğini anlattı. Eşinin kendisini aldattığını iddia eden zanlı, eşini evlilik yıldönümü sebebiyle hediye vermek bahanesiyle eve çağırdığını daha sonra maket bıçağı ile eşinin boğazını kestiğini söyledi.

Cani eş, Cemile Ertürkoğlu'nun boğazını kestikten sonra kıyma makinesine attığını söylemesinin ardından mahkeme salonu buz kesti. Zanlı kıyma makinesinden çıkan cesedin bir kısmını kentin farklı noktalarındaki çöp konteynerlerine attığını, bir kısmını ise şehir mezarlığındaki bir mezara gömdüğünü anlattı.

MAHKEME BAŞKANI: İDDİANAMEYİ OKUYUNCA RAHATSIZ OLDUM

Sanık Mustafa Ertürkoğlu'nun eşini nasıl öldürdüğüne yönelik ifadeleri sonrası mahkeme başkanı "İddianameyi okurken ben de rahatsız oldum" şeklinde konuştu.

"EN AĞIR CEZA VERİLSİN"

Duruşmaya katılan Cemile Ertürkoğlu'nun ağabeyi kardeşinin daha önce eşi tarafından ölümle tehdit edildiğini söyledi. Sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını isteyen ağabey Cem Aslan, "Sanık kardeşimin ona saldırdığını söylüyor. Benim kardeşimin bir eli engelli. 45 kilo benim kardeşim. Saldırması mümkün değil." dedi.

OMZUNDA MORLUKLAR VARDI

Mahkeme salonunda konuşan bir diğer isim olan Cemile Ertürkoğlu'nun arkadaşı ise, Cemile ile ölümünden bir kaç önce görüştüklerini, bu sırada omuzundaki morlukları gördüğünü ve bunları sorduğunda Cemile'nin eşi tarafından şiddete maruz kaldığını itiraf ettiğini söyledi.

DAVAYA 40'A YAKIN KADIN AVUKAT MÜDAHİL OLDU

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran davanın duruşmasına Mersin Barosu'nun yanı sıra Gaziantep, Adana ve Hatay barolarının kadın hakları merkezlerini temsilen 40'a yakın avukat müdahil oldu.

ERTÜRKOĞLU: TUTUKSUZ YARGILANMAK İSTİYORUM

Son sözü sorulması üzerine cani eş Mustafa Ertürkoğlu, kaçma süphesi olmadığını savunarak tutuksuz yargılanmak istediğini söyledi. 

DURUŞMA 4 SAAT SÜRDÜ

Yaklaşık 4 saat süren celsenin ardından tanıkları ve savunmaları dinleyen mahkeme heyeti duruşmayı 6 Aralık'a ertelerken, Mustafa Ertürkoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi.

ÖZGECAN'IN KUZENİ ÇIKTI

Öldürülen eş Cemile Aslan Ertükoğlu'nun Mersin'de bindiği minibüs şoförü tarafından öldürülen Özgecan Aslan'ın kuzeni olduğu iddia edildi.

Yorumlar