Okulların yeni açılış tarihi belli oldu

Daha önce 31 Ağustos'ta açılması planlanan okulların yeni bir plana göre açılacağı öğrenildi. MEB'den konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Okulların yeni açılış tarihi belli oldu

Koronavirüs nedeniyle geçen sezonu sağlıklı bir şekilde tamamlanamayan okulların yeni sezonda ne zaman açılacağı merak ediliyordu. Genel kanı okulların 31 Ağustos Pazartesi günü itibariyle açılacağı yönündeydi. Ancak Koronavirüs salgınındaki olumsuz gelişmeler ve virüsün hala yayılma aşamasında olması okulların açılma tarihini de etkilemişe benziyor. 

Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya, daha önce 31 Ağustos'ta açılması planlanan okulların yine aynı tarihte açılacağını ancak uzaktan eğitim sistemiyle devam edeceğini, okulların tam olarak açılış tarihinin ise 21 Eylül olacağını söyledi. 

Aktarıldığına göre yeni planlama ile 17 Ağustos günü özel okullar açılışını online, yani uzaktan eğitim olarak başlatılacak, tam açılışını 21 Eylül tarihinde gerçekleştirecek.

Bu durum 31 Ağustos’ta açılması planlanan devlet okulları için de geçerli olacak.

Devlet okulları da 31 Ağustos’ta online, yani uzaktan eğitim ile başlayacak, 21 Eylül’de de geçmişte olduğu gibi normal eğitim sistemine geçecek.

Okullara bu süre içinde hazırlık yapma ve yeni sisteme adapte olması için zaman tanımak amacıyla bu tartışmanın yapıldığı, Sağlık Bakanlığı'nın yanı sıra Bilim Kurulu'nda bu alanda görevli bilim insanlarıyla da konunun görüşüldüğü belirtildi.

MEB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Haberin yayılmasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. 

Bakanlığın açıklamasında, "2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirme süreci nihai aşamadadır. Bilim Kurulu toplantısı sonucuna göre alınacak karar, en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır." denildi.

ÜZERİNDE ÇALIŞILAN MODELLER

Sağlık Bakanlığı bilim kurulu alt grubu ile Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri arasında dün gerçekleştirilen toplantıda, okulların açılmasına yönelik 5 farklı model üzerinde duruldu.

Modellerden biri okulların tüm kademelerde tam zamanlı açılması. İkinci model tüm okulların tam zamanlı kapalı olması uzaktan eğitimin sürmesi. 3. model ise, hibrit modeli yani yarı zamanlı okul ve uzaktan eğitimin bir arada olması. 4. model ise şehir bazlı açılma yani virüsün etkisinin az olduğu il ya da ilçelerde okulların açılması. 5. model ise aşamalı geçiş.

 

ORMANI ATEŞE VEREN TERÖRİSTLER KAMERADA

 

Yorumlar