Okullar yarım gün mü 5 Şubat yarım gün mü?

Okullar yarım gün mü veya 5 Şubat 2024 Pazartesi günü okullar yarım gün mü olacak sorusu öğrencilerin bugün merakla sorduğu sorular oldu. Peki, işin aslı nedir, nereden kaynaklanıyor bu sorular? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Okullar yarım gün mü 5 Şubat yarım gün mü?

Okulların yarım gün olduğu yani 5 Şubat 2024 Pazartesi günü yarıyıl tatilinin bittiği ilk gün yarım gün tatil beklentisi bir anda herkeste oluştu. Peki, neden böyle bir beklenti oluştu, gerçekten de okullar yarım gün mü 5 Şubat yarım gün mü? İşte olayın detayları:

OKULLAR YARIM GÜN MÜ?

5 Şubat 2024 Pazartesi günü, bazı okullarda yarım gün eğitim yapılacağı belirtilmiş. Bunun sebebi, okul yönetimlerinin yapmayı planladığı toplantılar olarak iddia ediliyor. Dolayısıyla, iddiaların kaynağında okulların bu toplantılar için yarım gün (3 ders) eğitim vereceği bilgisi var​​.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim-öğretim yılına ilişkin detayları ve sömestr tatilinin süresine dair resmi bir açıklama yaptı. MEB, 7 Temmuz 2023'te yayımladığı çalışma takviminde, yarıyıl tatilinin süresinde herhangi bir değişiklik olmadığını duyurdu. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024'te başlayıp, 2 Şubat 2024'te sona erdi.

15 TATİL UZATILDI MI?

Son zamanlarda sosyal medya ve bazı haber kaynaklarında yer alan "15 tatil 1 aya uzatıldı" iddialarına Milli Eğitim Bakanlığı ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden net bir yanıt geldi. Yapılan açıklamada, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve eğitim takviminde herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi.

OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ VE YARI GÜN EĞİTİM DURUMU

5 Şubat Pazartesi günü ile ilgili okullarda ders işlenip işlenmeyeceği ve yarım gün olup olmadığı konusunda da bilgilendirme yapıldı. Bazı okul yönetimlerinin velilere gönderdiği mesajlara göre, 5 Şubat Pazartesi günü okulların yarım gün olacağı ve bunun nedeninin planlanan toplantılar olduğu ifade edildi.

RESMİ TATİLLER VE EĞİTİM TAKVİMİ

2024 yılında öğrencileri bekleyen resmi tatil günleri de belirlendi. Yılbaşı, Ramazan Bayramı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Emek ve Dayanışma Günü, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kurban Bayramı, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Zafer Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı gibi önemli günlerde öğrenciler okula gitmeyecek.

Yorumlar