Okullar 10 gün tatil mi?

Okullar 10 gün tatil mi sorusu koronavirüs salgını nedeniyle bazı illerde alınan tatil kararı sonrası yurt genelinde sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Okullar 10 gün tatil mi?

Okullar 10 gün tatil edildi iddiası okula gitmek istemeyen öğrencileri heyecanlandırdı. Peki, işin aslı astarı var mı? Okullar gerçekten de 10 gün tatil mi? İşte işin gerçeği: 

Okullar 10 gün tatil haberi Van'ın Saray ilçesine bağlı dört mahallede artan koronavirüs vakaları nedeniyle eğitime 10 gün ara verilmesiyle ortaya çıktı.

Van'ın Özalp ilçesinin Çubuklu Mahallesi ile Tuşba ilçesinin Altıntepe Mahallesi’nde gizli yapılan taziyeler nedeniyle Covid-19 vakalarının artması sonrası Saray ilçesinde de Dolutaş, Yeşilalıç, Yurtbaşı ve Çaybağı mahallelerinde yeni vakalar tespit edildi. Dolutaş ve Yeşilalıç mahallelerinde hastaneye başvuranların testlerinin pozitif çıkması üzerine Van’dan gelen filyasyon ekipleri, çalışma başlattı.

Yetkili isimler tarafından yapılan görüşmelerde, testi pozitif çıkanların temaslılarının Dolutaş ve Yeşilalıç dışında Yurtbaşı ve Çaybağı mahallelerinde de olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine birçok temaslıdan numuneler alındı. Şu ana kadar 14 yeni pozitif vakanın tespit edildiği mahallerde okullar, 10 gün süreyle tatil edildi. Filyasyon ekipleri, çalışmalarını sürdürürken, jandarma da mahallelerde devriye gezmeye başladı.

Doyasıyla ülke genelinde okullar 10 tatil edildi şeklinde herhangi bir bilgi bulunmuyor. Sadece koronavirüs salgını nedeniyle karantina ilan edilen bazı ilçelerde bu durum yaşanabiliyor.

CANLI YAYINDA DERS ANLATIYORDU, HER ŞEY BİR ANDA OLDU

 

Yorumlar