Okula başlamanın maliyeti 250 TL

Okulların açılmasına sayılı günler kala velileri öğrenci ve okul masraflarının tedirğinliği sardı. Dövize bağlı olarak kırtasiye ürünlerinde yaklaşık % 20'lik bir fiyat artışı oldu. Bir öğrencinin normal bir markadan çantası da dahil kırtasiye ürünleri minimum 250 TL olduğu kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Okula başlamanın maliyeti 250 TL

Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ne Bağlı Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ateş, okula başlayacak bir öğrencinin kırtasiye maliyeti ile ilgili, "Velilerimiz, bir öğrencinin normal bir markadan sadece kırtasiye ürünlerini, çantası da dahil olmak üzere 250 liraya alabilirler" dedi. Ateş, dövize bağlı olarak kırtasiye ürünlerinde yaklaşık yüzde 20'lik fiyat artışı olduğunu belirtti. 

Velileri merdiven altı ürünlere karşı uyaran Mehmet Ateş, şöyle konuştu:
"Kırtasiye sektöründe merdiven altı ürünler var. Merdiven altı ürünler, bazı marketlerimizde, sokaklarımızda görülüyor. Kırtasiye ürünleri kimyasal madde olduğu için çocuklarımıza çok büyük zarar verebilir. Velilerimiz, öğrencilerimiz kırtasiye alışverişinde çok dikkatli olmak zorunda. Çünkü çocuğun sağlığı açısından çok önem taşıyor. Kanserojen madde içermeyen kırtasiye ürünleri almaları gerekir. Kırtasiye ürünü deyip geçmeyelim 5- 6 yaşındaki çocuğumuz, bu kırtasiye ürünlerini ağzına, yüzüne sürüyor. Bu tehlikeyle karşı karşıyayız, buna çok dikkat etmek gerekir. Üzerinde C ve EN71 gibi rakamlar yazan ürünler vardır. Bunun anlamı güvenli ürün anlamına gelir ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) damgalı olmalıdır."

OKULLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yorumlar