Okul kitapları nasıl alınacak?

Okulların uzaktan eğitim ile yeni eğitim öğretim yılına başlaması üzerine veliler "Okul kitapları nasıl alınacak?" sorusunu sormaya başladı. İşte cevabı:

Google Haberlere Abone ol
Okul kitapları nasıl alınacak?

Okullarda uzaktan eğitimin başlamasıyla birlikte velilerde kitap telaşı başladı. Birçok veli ders kitaplarının nereden nasıl alınacağını merak ediyor. İşte konuyla ilgili detaylar: 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 31 Ağustos'ta başlatılan ve 18 Eylül'e kadar devam edecek uzaktan eğitim sürecinin ardından okullar yüz yüze eğitimle, öğrenim faaliyetleri devam edecek. MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çolak, öğrencilerin ders kitaplarını okullar açıldığında alacaklarını söylemişti. 

Okul kitapları dün itibariyle okullarda dağıtılmaya başlandı. Velilere gönderilen mesajlarda sınıflara göre değişmekle birlikte haftanın farklı gün ve saatlerinde okullarda kitapların dağıtımı yapılıyor. Kitaplar devlet tarafından ücretsiz bir şekilde öğrencilere dağıtılıyor. 

BAKAN SELÇUK'UN DERS KİTAPLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ders kitaplarıyla ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu; "Öğrenciler, veliler ders kitabının dışında kitap ihtiyacı duyabiliyor. Bu eksikle ilgili bir araştırma yaptık Türkiye'de. Dedik ki 'Ders kitabının dışında neye ihtiyaç duyuyorsanız bununla ilgili size somut olarak bir öğrenci çalışma kitabı vereceğiz.' Bütün ilkokul öğrencilerimize bu kitaplar somut olarak kendilerine dağıtılmış olacak. Ders kitapları da geçen hafta itibarıyla çok büyük ölçüde dağıtıldı. Okullara gönderildi. Orada hiçbir sorunumuz yok çünkü kitapları 2 ay öncesinden bitirmiştik zaten."

2020-2021 OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okullar 31 Ağustos'ta uzaktan eğitim, 21 Eylül'de ise yüz yüze eğitim ile açılacak.

Okullar 21 Eylül'de açılacak mı sorusuna ise "Net ve belirlenmiş bir cevabının aylar öncesinden olamayacağı, sürekli bir değerlendirmeye muhatap olması gerektiği söyleniyor. Milli Eğitim Bakanlığının tek başına karar alıp da söylemesi, diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde alınabilecek bir karar olmasından dolayı mümkün değil. Prensipler belirlenmeli. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocukların yüz yüze eğitim almasını tabii ki çok istiyoruz ama salgının seyrine ilişkin sayılar yayınlanıyor. Salgının seyrinin nasıl gittiğine ilişkin olarak okulların hangi, ne şekilde, hangi sınıflarda açılacağının çok net olarak kurulun tavsiyesi doğrultusunda yapılması söz konusu. Bütün halkımız şunu bilsin hiçbir çocuğumuzu ya da öğretmenimizi riske atan bir karara imza atmayız ve bunun gereği neyse bunu yaparız. Bizim ödevimiz ortaya çıkabilecek eksiklikleri tamamlamaktır. 21 Eylül'de belirli sınıflarda bazı sınıfları başlatacağız" yanıtını verdi.

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI UZAKTAN EĞİTİMLE BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) başlatılan uzaktan eğitim, 18 Eylül Cuma gününe kadar sürecek, 21 Eylül'de yüz yüze eğitime "aşamalı ve seyreltilmiş" şekilde geçilmesi planlanıyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan yürütülecek yeni eğitim öğretim döneminde ders başı, sabah 09.00'da okullarda İstiklal Marşı okunması ve ders zilinin çalınmasıyla yapıldı.

Uzaktan eğitim, 2019-2020 eğitim öğretim yılında, yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır bulunma düzeylerini etkileyebilecek anahtar becerilerin güçlendirilmesine öncelik veren bir programla yürütülecek.

Geçen eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin kritik konu ve kazanımlarına dair ders içerik videoları, TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında yayınlanacak. Bu dersler, yeni öğretim yılına başlarken öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeylerini güçlendirmek, eksiklerini gidermeye yardımcı olmayı amaçlıyor.

CANLI DERSLER İÇİN ETKİNLİK ÖRNEKLERİ HAZIRLANDI

EBA üzerinden sunulacak altyapıyla, açık kaynaklı diğer platformlar ve özel okulların kendi oluşturdukları platformlar üzerinden tüm öğretmenler tarafından canlı ders uygulamaları gerçekleştirilebilecek. EBA canlı ders uygulaması aracılığıyla öğretmenler öğrencilerle her gün canlı ders yapabilecek.

Bu uygulamanın dışında öğretmenler, tercih ettikleri çevrim içi uygulamalarla canlı ders çalışmaları gerçekleştirecek.

Öğrenciler, bu dönemde okuma, anlama ve matematik becerilerini geliştirmek için hazırlanan uygulamaları telefonlarına indirerek akademik ve sosyal becerilerini geliştirebilecek.
.

Yorumlar