Oktay Yaşar kimdir? Ankara Kuşu Hesabını yöneten isim

Oktay Yaşar ismi İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınmasıyla gündeme geldi. Ankara Kuşu isimli hesabı yönettiği iddia ediliyor. Yaşar çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Kuşu 'Oktay Yaşar' tutuklandı

Twitter'da Ankara Kuşu isimli hesap üzerinden provokatif paylaşımlar yapan kişinin Oktay Yaşar olduğu ileri sürülüyor. Peki, Oktay Yaşar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Oktay Yaşar, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen operasyon kapsamında FETÖ üyeliği suçlamasıyla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Oktay Yaşar'ın Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yerel bir televizyon kanalında editör olarak çalıştığı öğrenildi.

Twitter'da yaklaşık 500 bin kişi tarafından takip edilen hesap üzerinden devletin mahrem bilgilerini, AK Parti ve hükümet aleyhine provokatif paylaşımları yapan Ankara Kuşu'nun uzun zamandır kim olduğu tartışılıyordu. 

Son olarak Gazeteci Fatih Tezcan, bu hesabı yöneten kişinin Oktay Yaşar isimli gazeteci olduğunu söylemişti. Ancak, Tezcan'ın açıklamasının üzerinden uzun bir zaman geçmesine rağmen herhangi bir operasyon düzenlenmemişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 Nisan 2020 Çarşamba günü düzenlenen operasyonla Oktay Yaşar, Gebze'deki evinde gözlatına alındı.

Oktay Yaşar'ın gözaltına alınmasından sonra Twitter'da Ankara Kuşu hesabını bilenler tarafından da bazı paylaşımlar yapıldı. 

Onlardan biri de Ankara Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek oldu.

Gökçek yaptığı paylaşımda, "Devlet bu hesabı buldu.

Devlet bu hesabı buldu. Adı oktay yaşar. Gebze’de gazetecilik yapıyor. Geçmişi çok karışık.

Umarım yakında kuş aşağıdaki hale gelir" dedi.

İşte o paylaşımı:

Gazetesi Ersoy Dede ise gözaltı haberini şöyle duyurdu: 

 

Ses sanatçısı Umut Mürare de Oktay Yaşar'ın gözaltına alınmasını sosyal medya hesabından paylaştı. 

Mürare paylaşımında şunları söyledi: Sosyal medya hesabı Twitter'da @ankara_kusu isimli hesap deşifre oldu. Hesabı Oktay Yaşar isimli yerel gazetecinin yönettiği anlaşıldı. Hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma yürütülen Yaşar, gözaltına alındı.

PEKİ, KİMDİR BU OKTAY YAŞAR?

Oktay Yaşar'ın aslen Sivaslı olduğu belirtiliyor. 40'lı yaşlarda olduğu tahmin edilen Oktay Yaşar, özellikle de AK Parti içinden mahrem bilgileri sosyal medyada yönettiği ileri sürülen Ankara Kuşu hesabı üzerinden paylaşıyordu.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinden yayın yapan Bariyer TV isimli kanalın editörlüğünü yapıyor. Ancak yerel bir gazetecinin Ankara merkezli bunca bilgiye sahip olmasının imkansız olduğu herkesin malumu. Bu nedenle, Yaşar'ın yönettiği ileri sürülen Ankara Kuşu hesabına gelen bilgilerin aslında başka kaynaklar tarafından kendisine verildiği, onun ise paravan olarak kullanıldığı tahmin ediliyor. 

Ankara Kuşu hesabının paylaştığı bilgiler arasında özellikle de AK Parti aday adayları sürecinde kimsenin bilmediği bilgiler vardı. Birçok milletvekili, belediye başkanı ve il başkanı adaylarını önceden bu hesap üzerinden paylaşıyordu. 

"KENDİNİ KÜLLİYEDE DANIŞMAN OLARAK TANITIYORMUŞ"

Öte yandan 29 Mayıs 2018 tarihinde Arslan Değirmenci tarafından paylaşılan Twitter mesajında, "Söz konusu Kuş, “DM” görüşmelerinde kendisini Külliye'de danışman olarak tanıtıyor, ancak öğrendim ki kendisi sadece bir çantacı.. Vekil danışmanlığı almak için taklacı... Ama ne çantacı. Çantasında FETÖ ile KCK da var... Vay Oktay Yaşar vay..." ifadelerini kullanmıştı. 

İşte o mesaj: 

TUTUKLANDI

Yaşar çıkarıldığı mahkeme tarafından "FETÖ propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Detaylar Geliyor...

Yorumlar