OHAL Komisyonu'ndan ilk karar çıkıyor

Darbe soruşturmaları kapsamında mağdur edildikleri düşünülen vatandaşların başvurularını değerlendiren OHAL Komisyonu ilk kararını iki hafta içinde veriyor.

Google Haberlere Abone ol
OHAL Komisyonu'ndan ilk karar çıkıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL kapsamında devlet kurumlarından haksız yere atıldıklarını düşünenlerin merakla beklediği OHAL Komisyonu kararları açıklanıyor. Soruşturmalar sırasında ya da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) mağdur edildiklerini düşünenlerin başvuru yaptığı OHAL Komisyonundan açıklama geldi. KHK mağdurları uzun süre bu komisyonun kurulmasını bekliyordu. 

Adalet Bakanlığı AB Genel Müdür Yardımcısı Turabi, OHAL Komisyonu'nun iki hafta için ilk kararını açıklayacağını söyledi. 

OHAL KOMİSYONUNA NASIL BAŞVURU YAPILIYOR

23 Ocak 2017 tarihli 685 sayılı KHK ile kurulan OHAL İnceleme Komisyonu, kamu görevinden, meslekten veya görev yapılan teşkilattan çıkarma ya da ilişiğinin kesilmesi, öğrencilikle ilişiğinin kesilmesi, dernekler, vakıflar, sendika, federasyon, konfederasyonlar, özel sağlık kuruluşları, özel eğitim kurumları, vakıf yükseköğretim kurumları, özel radyo ve televizyon kuruluşları, gazete ve dergiler, haber ajansları, yayınevleri ve dağıtım kanallarının kapatılması ve emekli personelin rütbelerinin alınmasına ilişkin itirazları inceliyor. 

OHAL KOMİSYONU İNTERNET ADRESİ NEDİR?

OHAL Komisyonu'na başvurular internet üzerinden yapılıyor. İnternet üzerinden imkanı olmayanlar ise bulundukları illerin hükümet konaklarına giderek valiliklere başvuru yapacak. Başvurular ilk önce https://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr/ adresinde yer alan elektronik ortamda hazırlanan başvuru formu doldurulmak suretiyle yapılıyor.

İhraç edilen veya açığa alınan kişiler, internet üzerinden yapılan başvuru sonrası başvuru formunu doldurup çıktısı imzalandıktan sonra valiliklere veya bakanlıkların merkez teşkilatlarına bu formu ve ekinde ibraz edilecek belgeleri teslim etmek suretiyle başvurularını tamamlayacaklar.

Başvurular bizzat veya kanunen yetkili kişiler tarafından yapılabiliyor. Başvurular, başvuru işlemlerinin başladığı tarihten itibaren 60 gün içerisinde yapılabilecek olup 14 Eylül 2017 tarihinde sona erecek.

Başvuruların tamamlanması ile başvurular komisyonca usul ve esastan incelenerek karara bağlanacak.

Yorumlar