OHAL Komisyonu başvuru sonuçları ne zaman duyurulacak? Bakan Bozdağ açıkladı

KHK'lar ile mağdur olduğunu iddia ederek OHAL Komisyonlarına başvuran onbinlerce kişinin merakla beklediği açıklamayı Bakan Bozdağ yaptı. Bozdağ, OHAL Komisyonu'na yapılan başvurulara ilişkin ilk sonuçların önümüzdeki hafta açıklanacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
OHAL Komisyonu başvuru sonuçları ne zaman duyurulacak? Bakan Bozdağ açıkladı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

15 Temmuz darbe girişiminden sonra çıkarılan OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) FETÖ örgütüne mensup veya iltisakı bulunan kişiler kamu kurumlarından çıkarılmıştı. Ancak bu çıkarmalar sırasında bazı mağduriyetlerin de yaşandığı biliniyor. Bunun için kurulan OHAL Komisyonu şu ana kadar çok sayıda 'mağduriyet' başvurusu aldı. Aylardır yapılan değerlendirmelerin sonuçları ise henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili dün Başbakan Yardımcısı Bozdağ bilgi verdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dün bir Kanal 7 ekranlarında yaptığı konuşmada mağdur olduğunu düşünen binlerce kişinin merakla beklediği konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, KHK mağdurlarının başvurularını alan OHAL Komisyonu'nun önümüzdeki hafta ilk başvuru sonuçlarını açıklayacağını söyledi. 

Bozdağ, OHAL Komisyonu’nun  karar aşamasına geldiğini de belirtti ve şöyle dedi: “Komisyon karar aşamasında, bazı dosyaların raporları tamamlandı, Komisyon kararlarını tek tek açıklamayacak, ilgili kişilere göndereceğini, büyük ihtimal haftaya veya bir sonraki hafta açıklanacak. OHAL Komisyonu, araştırması biten dosyaları öncelikli olarak değerlendirdi.”

Açıklama, mağdur olduğunu düşünen ve hala işine dönmeyi bekleyen binlerce kişide sevinçle karşılandı. 

YENİ KHK YOLDA

Bakan Bozdağ aynı programda yeni KHK'nın da yolda olduğunu açıkladı. Bozdağ, “Önümüzde çıkacak önemli bir KHK var, inşallah yakında yayınlanacak. Fakat içeriği ile ilgili bilgi vermeyi doğru bulmuyorum” dedi.

Yorumlar

Bitik Allahım artık sonlandır bu yapılan zulümleri. Sadece sen varsın bize yardım edecek.