Oğuz Demir Kaç Yaşında Evli Mi Eşi Kimdir Nereli Sözcü TV sunucusu?

Oğuz Demir Kaç Yaşında Evli Mi Eşi Kimdir Nereli Sözcü TV sunucusu? Demir Sözcü TV'de sabah saatlerinde haber sunumu yapıyor. Sabah programında gündeme dair değerlendirmeler ve yorumlar eşliğinde haber sunan Oğuz Demir kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Oğuz Demir Kaç Yaşında Evli Mi Eşi Kimdir Nereli?

Oğuz Demir'in kim ve nereli olduğu soruları merakla soruluyor. Sözcü TV'nin sabah programlarından birini sunan Demir, yorum ve değerlendirmeler eşliğinde gündemi aktarıyor. Oğuz Demir Kaç Yaşında Evli Mi Eşi Kimdir Nereli Sözcü TV sunucusu?

OĞUZ DEMİR KİMDİR?

Oğuz Demir, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü'nde lisans eğitimi aldı. 2007 Temmuz ayında İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Uluslararası Ticaret yüksek lisans programını tamamladı. Daha sonra Italya'da University of Naples Federico II'de Ekonomi ve Finans alanında doktora hazırlık programına katıldı ve İstanbul Üniversitesi'nde İktisat doktorasını tamamladı.

Oğuz Demir, 2002-2004 yılları arasında Ekonomistler Platformu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu dönemde bölgesel kalkınma çalışmaları, Anadolu örgütlenmesi, Avrupa Birliği ve uluslararası projelerden sorumlu olarak görev aldı. Aynı zamanda Turkcell Shubuo paketlerinin iş geliştirme bölümünde yarı zamanlı olarak görev aldı ve kısa bir süre İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde Avrupa Birliği Proje Geliştirme çalışmalarına katıldı. Bu süre zarfında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Demokrasi ve İnsan Hakları Filmleri gösterimi projesinin hazırlık sürecini yönetti. Ayrıca Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde odalar, borsalar, yerel yönetimler ve STK'lar ile birlikte yürütülen projeler için AB'den yaklaşık 10 milyon Euro kaynak sağlanmasına katkı sağladı ve bu projelerin yürütülmesinde yöneticilik yaptı.

2003-2004 yıllarında Türk Demokrasi Vakfı Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu süre içerisinde Avrupa Birliği mali yardım programlarına yönelik proje geliştirme çalışmalarına devam etti ve kısa bir süre Türkiye İhracatçılar Meclisi dergisi Turkishtime'ın yayın kurulu üyeliğini sürdürdü. 2004 yılında Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Proje Geliştirme Sorumlusu olarak görev aldı ve 2005 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Avrupa Birliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Sekreteri olarak akademik kariyerine devam etti.

Oğuz Demir, 2005 yılından itibaren İktisadi Kalkınma ve Sosyal Atılım Derneği (İKTİSAD - Yönetim Kurulu Başkanı), Toplum ve Ekonomi Politikaları Enstitüsü (TEPE - Yönetim Kurulu Üyesi) ve Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği (MİARGED - Yönetim Kurulu Üyesi) gibi sivil toplum örgütlerinin kuruluşuna öncülük etti. Ayrıca 2006 yılından itibaren Ekonomistler Platformu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürdü. 2017 yılında kurulan Dijital Kalkınma Derneği'nin de kurucuları arasında yer aldı.

Oğuz Demir'in yazıları Akşam Gazetesi, TÜGİAD Panorama, İTKİB Hedef dergisi başta olmak üzere Türkiye ekonomisi ile ilgili konularda yayınlandı. 2006-2010 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası Gazetesi ve İTOVİZYON dergilerinde AB mali yardımlarıyla ilgili köşe yazıları yazdı. Ayrıca 2010-2013 yılları arasında Bloomberg HT'de "KOBİ Destek Rehberi" adlı programı hazırladı ve sundu.

Oğuz Demir, yerel yönetimler, yerel yönetim birlikleri, odalar, borsalar, işadamı örgütleri, sivil toplum örgütleri ve KOBİ'ler tarafından yürütülen birçok projeye yönetici ve danışman olarak katkı sağlamaktadır. Bölgesel Kalkınma, Uluslararası İktisat ve Yönetişim konularında teorik ve pratik çalışmalarına devam etmektedir. 2012 yılında JCI tarafından Türkiye'nin En Başarılı On Genci - Senato Özel Ödülü'ne layık görüldü.

2014 yılından itibaren misafir öğretim üyesi olarak University of Texas at Austin Institute for Innovation Creativity and Capital'de görev yapmaktadır. Ayrıca 2013 yılından bu yana İstanbul Ticaret Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü öğretim üyesi olup, aynı üniversitenin Dijital Ekonomi ve Pazarlama Anabilim Dalı başkanlığı görevini yürütmektedir. 2018 Eylül - 2019 Nisan ayları arasında Moskova'da Higher School of Economics Institute of Statistical Studies and Economics of Knowledge'ta misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı.

2020 yılı Haziran ayında doçent unvanını aldı. Gazete Pencere'de haftalık köşe yazıları kaleme almaktadır ve düzenli olarak medyada ekonomik gelişmelerle ilgili analizler yapmaktadır.

Oğuz Demir kimdir
Oğuz Demir

OĞUZ DEMİR EVLİ Mİ?

Oğuz Demir'in bekar olduğu biliniyor.

Özetle;

Doç. Dr. Oğuz Demir, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde görev yapmış, ekonomi alanında uzmanlaşmış bir akademisyen ve analisttir. Aynı zamanda Sözcü Televizyonu'nda hafta sonu sabah haberlerinin sunuculuğunu yapmakta ve Ekonomistler Platformu'nun başkanlığını yürütmektedir. Demir, ekonomik büyüme, bölgesel kalkınma ve uluslararası ekonomik ilişkiler gibi konularda çalışmalar yapmış, birçok projenin geliştirilmesinde ve yönetilmesinde önemli roller üstlenmiştir. SEO açısından önemli bir figür olan Demir, ekonomi ve eğitim alanlarındaki bilgi birikimi ve tecrübesiyle tanınmaktadır.

Doç. Dr. Oğuz Demir Kimdir?

Kariyer ve Eğitim Geçmişi

  • Mesleki Deneyimler:

    • Sözcü Televizyonu (2023 - Halen): Hafta sonu sabah haberlerinin sunucusu.
    • Ekonomistler Platformu (2006 - Halen): Başkan.
    • Trend Analytics and Research Ltd. Co. (2010 - Halen): Yönetici ortak.
    • İstanbul Ticaret Üniversitesi (2022 - 2023): Jean Monnet Kürsüsü sahibi.
    • İstanbul Üniversitesi (2020 - 2023): Öğretim Üyesi.
  • Eğitim:

    • İstanbul Üniversitesi: Ekonomi alanında Doktora (Ph.D.).
    • İstanbul Ticaret Üniversitesi: Uluslararası Ticaret alanında Yüksek Lisans (M.A.).

Araştırma ve Projeler

  • Araştırma İlgi Alanları: Ekonomik büyüme, bölgesel gelişim, uluslararası ekonomik ilişkiler.
  • Önemli Projeler:
    • TRC1 Bölgesi için Sosyoekonomik Gelişim Endeksi.
    • TRC1 Bölgesi için Bölgesel İnovasyon Ana Planı.

Güncel Haberler ve Yayınlar

  • Sözcü Televizyonu'nda hafta sonu programlarına devam etmektedir.
  • Asgari ücret tespiti ve Merkez Bankası faiz artışları gibi güncel ekonomik konuları ele almaktadır.
  • Önemli Yayınlar:

    • "24 Kasım Krizi Sonrası Rusya-Türkiye Ekonomik İlişkileri".
    • "A New Knowledge Society Index: Global Tendencies and an Analysis of Turkey".

Ödüller ve Başarılar

  • Onur ve Ödüller:
    • Ten Outstanding Young Persons of Turkey (2011): Junior Chamber International Turkey Branch tarafından verilmiştir.

Dil Yetkinlikleri

  • Diller: İngilizce.

 

Yorumlar