Öğrenciye şiddet iddiasına dava

- Ümraniye'de öğrencisine derste şiddet uyguladığı öne sürülen öğretmen hakkında "hakaret" ve "basit yaralama" suçlarından 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciye şiddet iddiasına dava

İSTANBUL (AA) - Ümraniye'de bir ilkokulda öğrencisine derste şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmen hakkında "hakaret" ve "basit yaralama" suçlarından 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca, Ümraniye'de bir ilkokulda ders sırasında, öğrencisini azarlayıp tokat atmasının, başka bir öğrenci tarafından cep telefonuyla kaydedilen görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan öğretmen Tevfik Kılıç hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

İddianamede, sanık Tevfik Kılıç'ın Ümraniye'de bir ilkokulda öğretmen olarak görev yaptığı belirtildi.

Kılıç'ın, suç tarihinde 6 yaşındaki mağdur B.G'yi, harf yazması için tahtaya kaldırdığı anlatılan iddianamede, B.G'nin, harfi doğru yazmamasına sinirlenen öğretmenin önce hakaret içerikli sözler sarf ettiği, daha sonra öğrencinin kafasına ve vücuduna vurduğu kaydedildi. İddianamede, Kılıç'ın başka bir öğrencisi 6 yaşındaki mağdur B.G'ye de hakaret ederek, kafasına eliyle vurduğu aktarıldı.

Sanık Kılıç'ın, kendilerini bedenen ve ruhen savunamayacak durumda iki çocuğa karşı kamu görevinin sağladığı nüfuzunu kötüye kullanarak vurmak suretiyle 2 kez "basit yaralama", hakaret içeren sözler söylemek suretiyle de "hakaret" suçunu işlediğinin anlaşıldığı vurgulanan iddianamede, Kılıç'ın savunmasında, suçlamayı kabul ettiği, mağdur çocukların ve ailelerinin de şüpheliden şikayetçi olduğu bildirildi.

İddianamede, "Adli Tıp Kurumu raporlarında her iki mağdurda da tıbben yaralama olarak değerlendirilebilecek objektif harici lezyon tanımlanmadığı tespit edilmişse de kamera görüntülerinde şüphelinin mağdurlara vurduğu ve hakaret ettiğine ilişkin görüntüler bulunduğu anlaşılmaktadır." denildi.

Kılıç'ın mağdur 2 çocuğa yönelik "hakaret" ve basit yaralama" suçlarını işlediği belirtilen iddianamede, sanığın 1 yıl 6 aydan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, gönderildiği Anadolu 68. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanık Tevfik Kılıç ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Yorumlar