Öğrencilerden "Sivil Havacılık Festivali"

- İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği Sivil Havacılık Festivali, üniversitenin Sütlüce kampüsünde başladı

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerden "Sivil Havacılık Festivali"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği Sivil Havacılık Festivali, üniversitenin Sütlüce kampüsünde başladı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, etkinliğin açılışında konuştu.

Bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin önemine işaret eden Ekren, "Sektördeki paydaşları bir araya getiren, farkındalık yaratarak, özellikle lisans seviyesindeki öğrencilerimizin sektörle iş birliği yapmalarını arzu ediyorum. 7 Aralık aynı zamanda Dünya Sivil Havacılık Günü'dür. Firmalara, uçuş okullarına, öğrencilerimize ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Dünya Sivil Havacılık Günü'nde gerçekleştirilen etkinliğe İstanbul Ticaret Odası, Kariyer Merkezi (KAMER) destek veriyor.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sivil Havacılık Topluluğu tarafından organize edilen programın genel amacı ise üniversite öğrencilerinin havacılık sektörüne yönelik farkındalıklarını arttırmak ve bu amaç doğrultusunda Türkiye'de havacılık sektörünün sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamak olarak belirlendi.

Sektörde yer alan firmalar, uçuş okulları, öğrenciler ve akademisyenleri bir araya getiren festival, Türkiye'de havacılık sektörünün güncel durumunu ve firmaların yapısını yansıtmasının yanı sıra, sektördeki kariyer fırsatlarını da üniversite öğrencilerinin ayağına kadar getirecek.

Festivale, havacılık alanında lisans ve lisansüstü eğitim alan öğrenciler, havacılık sektöründe faaliyet gösteren 10 firma, havacılık alanında eğitim hizmeti veren 10 uçuş okulu katılıyor.

Sektörde hizmet gösteren vakıf, dernek, firma ve bu alanda hizmet veren eğitim kurumları projenin nihai yararlanıcıları olacak.

Festival alanına kurulan uçak simülatörleri, katılımcıların kullanımına açılırken, drone ithal eden firmalar ürünlerinin gün boyu öğrenciler tarafından denenmesini sağlayacak.

Program kapsamında konferanslar da düzenlenecek.

Yorumlar