Öğrencilerden Alper abilerine meraklı sorular

Minik öğrenciler Alper Gezeravcı ile kurulan canlı yayın bağlantısında meraklı sorular sordular. Çocukların en ilginç soruları ise uzaylılar hakkında oldu.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilerden Alper abilerine meraklı sorular

Türkiye'nin uzaydaki ilk temsilcisi Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS), Diyarbakır Abdullah Tivnikli Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir iletişim kurdu. Uzaydaki tecrübelerini paylaşan Gezeravcı, öğrencilerin uzay ve astronotlukla ilgili merak ettiği sorulara yanıt verdi.

UZAYDA YAŞAM VE ÇALIŞMALAR

Gezeravcı, uzayın geniş boşluğu hakkında bilgi vererek, Türkiye'nin üzerinden geçerken selam göndermeyi unutmayın" diyerek öğrencilerle sıcak bir bağ kurdu. ISS'nin hareketliliği ve Dünya'nın etrafında dönüş hızı hakkında da bilgiler verdi.

Uzay istasyonunda nasıl eğlendiklerini anlatan Gezeravcı, gözlem penceresinden Dünya'yı izlemenin kendileri için eğlenceli bir aktivite olduğunu belirtti. Ayrıca, yer çekimsiz ortamda nasıl süzüldüklerini ve Güneş'i gözlemleme zorluklarından bahsetti.

GEZERAVCI'NİN ASTRONOTLUK TAVSİYELERİ

Gezeravcı, öğrencilere astronot olma yolunda tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere odaklanmaları gereken şeyin mevcut eğitimleri olduğunu, okulun bu yolculukta önemli bir basamak olduğunu vurguladı. Gezeravcı, "Bugünkü sınıfınızı iyi çalışırsanız bundan sonra gideceğiniz yolda engeller önünüzden kalkar" diyerek, eğitimin önemine dikkat çekti.

UZAYDAN İLGİNÇ GÖZLEMLER

Gezeravcı, Ay'a ve kara deliklere ilişkin gözlemleri hakkında bilgi verdi. Uzaydan yıldızların daha parlak göründüğünü ve Dünya atmosferinin bu parlaklığa etkisini anlattı. Türkiye üzerinden geçişleri sırasında öğrencilere gözlem yapma fırsatı verdiğini de belirtti.

Uzaylılarla ilgili soruya esprili bir yanıt veren Gezeravcı, herhangi bir uzaylı ile karşılaşmadığını, ancak varlıklarını öğrenirse paylaşacağını söyledi. Ayrıca, çektiği fotoğrafları Dünya'ya göndermeye devam ettiğini ve yıldızların netliğinden bahsetti. Öğrencilere, gece gökyüzüne bakarak Ay'a selam göndermelerini tavsiye etti.

Yorumlar