Öğrenciler ve iş dünyası Kariyer Günleri'nde buluştu

- Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Kariyer ve Kültür Sanat Günleri, bu yıl dördüncü kez öğrenciler ile iş dünyasını bir araya getirdi

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler ve iş dünyası Kariyer Günleri'nde buluştu

İSTANBUL (AA) - Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Kariyer ve Kültür Sanat Günleri, bu yıl dördüncü kez öğrenciler ile iş dünyasını bir araya getirdi.

FSMVÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Haliç Yerleşkesi’nde kurulan kariyer stantlarında, öğrenciler, Türkiye’nin önde gelen firma ve kurumlarıyla yüz yüz iletişime geçip staj ve iş imkanlarını değerlendirdi.

Yerleşke bahçesine kurulan stantlarda ebru, çömlek, kaligrafi gibi gün boyu süren onlarca etkinlik de gerçekleştirildi.

FSMVÜ Kariyer Merkezi Müdürü Soner Örnekol, öğrencilerin mesleki ve kültürel anlamda gelişimlerine katkı sağlamak ve iş dünyasını üniversite sıralarındayken tanımalarına destek olmak amacıyla 4 yıldır Kariyer ve Kültür Sanat Günleri’ni düzenlediklerini ifade etti.


- 60 firma öğrencilerle bir araya geldi


Kariyer ve Kültür Sanat Günleri’ne katılacak firmaları, üniversitenin bölümlerine uygun, öğrencilere staj ve mezuniyet sonrası istihdam imkanı sağlayabilecek firmalar arasından seçtiklerini kaydeden Örnekol, bu aşamada online platformlara iş ilanı veren firmalardan dernek ve vakıflara varıncaya kadar geniş bir alanda tarama yaparak 60 firmayı etkinliğe davet ettiklerini aktardı.

Örnekol, öğrencilerin firma yetkilileriyle bir araya gelerek kariyerlerini belirleme yolunda önemli katkılar elde ettiklerini belirterek, "Kariyer planlarına katkı sunmanın yanında öğrenciler geleneksel sanatlar atölyeleri, oyunlar ve müzikle dolu hareketli bir gün geçiriyorlar. Etkinlikler finaller öncesi öğrencilere büyük bir motivasyon kaynağı da oluyor." ifadelerini kullandı.

FSMVÜ Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Gerçek, Rektör Prof. Dr. Musa Duman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahameddin Başar da Kariyer ve Kültür Sanat Günleri’nde öğrencilerle bir araya gelerek stantları ziyaret etti.

Yorumlar