Öğrenciler siber güvenlik konusunda bilinçlendirildi

- Küçükçekmece'de 9 teknik lisede uygulanan Bilişim Kampı Projesi, düzenlenen kapanış programıyla sona erdi

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler siber güvenlik konusunda bilinçlendirildi

İSTANBUL (AA) - Teknik liselerdeki öğrencilerin siber güvenlik konusunda bilgi ve farkındalığını arttırmaya yönelik yapılan "Küçükçekmece Bilişim Kampı", Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla gerçekleşen kapanış programıyla tamamlandı.

Küçükçekmece'de 21 Şubat-20 Nisan arasında, 9 teknik liseden 2 bin 48 öğrenciye ulaşılarak gerçekleştirilen proje kapsamında, akademisyenler ve uzmanlar tarafından, sosyal medyanın doğru kullanımı ve siber güvenlik konularında eğitim verildi.

Proje, Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü, Küçükçekmece Belediyesinin desteği ve Ayvansaray Üniversitesinin de sponsorluğunda hayata geçti.

Kapanış programında konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Yardımcısı Recep Şencan, çağın teknoloji ile çok hızlı aktığını belirterek, teknolojiyi bilinçli kullanmanın önemini vurguladı.

Şencan, "Teknoloji konusunda bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar oldukça önemli. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Karacı ise bilişim güvenliğinin ülke güvenliği kadar önemli bir unsur olduğunun altını çizerek, siber dünyanın avantajlarıyla beraber pek çok dezavantaj içerdiğini, projenin bilinçlendirme meydana getirmesi bakımından desteği hak ettiğine dikkati çekti.

Proje koordinatörü Cafer Uluç da AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, siber güvenlik ve sosyal medyanın doğru kullanımının hayati bir hale geldiğini, kendilerinin de bu ihtiyaçla Küçükçekmece Bilişim Kampı projesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Uluç, "Ulaştığımız öğrencilerden olumlu geri dönüşler aldık. Bunlardan ilki, öğrenciler sosyal medyanın güvenli ortamlar olmadığının farkına vardı, kişisel mahremiyetlerini nasıl koruyabileceklerini anladılar. İkincisi de ihtiyaç duyulan siber güvenlik konusunda uzmanlaşmak adına kariyer planlaması anlamında motive oldular. Projeyi önümüzdeki yıl İstanbul genelinde uygulamaya koymayı hedefliyoruz. Amacımız teknik liselerde siber güvenliğe giriş dersinin zorunlu, diğer liselerde ise seçmeli ders olmasını sağlamak." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından proje ekibi, katılımcı akademisyenler ve uzman bilişimcilere plaket, 9 okulu temsilen her okuldan bir öğrenciye ise katılım belgesi verildi.

Yorumlar