Öğrenciler aşı olmak zorunda mı, PCR testi zorunlu mu?

Öğrenciler aşı olmak zorunda mı ya da üniversite öğrencileri aşı olmadan okula gidebilecekler mi, aşı konusunda kafaları karışık olan öğrenciler ve veliler için genel bir derleme yapmaya çalıştık.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler aşı olmak zorunda mı, PCR testi zorunlu

Öğrenciler aşı olmak zorunda mı, okula giden herkes mi aşı olmak zorunda ya da aşı olmadan okula gidilemeyecek mi, üniversite öğrencileri aşı olmalı mı, bu konuda bir mecburiyet ya da zorunluluk var mı? Öğrenciler aşı olmak zorunda mı?

Öğrenciler aşı olmak zorunda mı?
Öğrenciler aşı olmak zorunda mı?

 

Kabine toplantısında Bilim Kurulu'nun da önerisiyle okulların 6 Eylül 2021 Pazartesi günü kesin bir şekilde açılmasına karar verilmişti. Akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların kesin açılacağını duyurmuştu. Sonrasında ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların belirlenen tarihte açılacağını kesin ifadelerle tekrar etmişti. 

Milli Eğitim Bakanı Özer, okulların açılmasıyla ilgili açıklamalarından sonra okullarda koronavirüse karşı alınan önlemler konusunda da art arda açıklamalarda bulundu. 

Öğrenciler aşı olmak zorunda mı?
Öğrenciler aşı olmak zorunda mı?

 

Yapılan açıklamalarda, okullarda uyulması gereken kuralların yanısıra, öğretmen ve okul çalışanlarının aşı ya da PCR testleri konusunda neler yapacakları da tek tek anlatıldı.

Yapılan açıklamalara göre, koronavirüs aşısı şu ana kadar olduğu gibi, bundan sonra da kimseye zorunlu kılınmadı; ancak koronavirüs aşısı olmayan öğretmen ve okul çalışanlarına PCR testi zorunluluğu getirildi. 

Buna göre; öğretmenler ve okul çalışanları aşı olmazlarsa haftada iki gün PCR testi yaptırarak yönetime bildirmek zorundadır. 

Öğretmen ve okul çalışanlarında durum buyken; öğrenciler ve veliler konusunda nasıl bir yöntem izleneceği de yine MEB tarafından yayınlanan yönetmelikte tek tek anlatıldı.

MEB tarafından alınan kararda öğrencilere herhangi bir aşılama zorunluluğu getirilmedi; ancak öğrenci ve velilerinin okullara mutlaka maske ile gelmeleri zorunlu hale getirildi.

MEB TEDBİRLER REHBERİ NE DİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Sağlık Bakanlığı'nın işbirliğiyle hazırlanan "Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi"nde öğrenci, öğretmen, okul çalışanı, veliler ve okul servisi çalışanlarıyla ilgili önemli önerilerde bulunuluyor. 

İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda alınmasını istediği tedbirler:

Öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları ve öğrenci servisi personelinin tam doz aşılarının tamamlanmış olması önerilir.

Öğrencilerle bir araya gelmesi zorunlu olan öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenir ve sonuçlar okul tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulur.

Öğrencilerle aynı ev içerisinde yaşayan kişilerin de aşılı olmaları, tam doz aşılarını tamamlamış olmaları önerilir.

Tüm okullarda yeterli sayıda maske Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilir.

Okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarında maske atık kutularının bulundurulması ve günlük olarak boşaltılmaları sağlanmalıdır.

Tüm öğrenciler okula maske ile gelmelidir, ancak gelişimsel sorunu olan veya maske takmakta zorlanan çocuklar için istisna olabilir.

Maskenin çocuklar için uygun boyutta olması sağlanmalıdır.

Maske takamayan öğrenciler, gelişimsel sorunları veya tıbbi nedenlerle (doktor raporu ile kayıt altına alınmış olan) maske takamayan çocuklarda mümkün ise yüz koruyucu kullanımı sağlanmalıdır.

Çok yakın temasın gerektiği durumlarda maske ile birlikte yüz koruyucu kullanılması önerilir.

Farklı sınıflarda ders vermeleri durumunda öğretmenlerin dersler arasında maskelerini değiştirmeleri önerilir.


 

Yorumlar