
Bir masa üzerine monte edilebilen bu pleksiglas bariyer, koronavirüs karantinasının ardından işe dönecek çalışanlarını salgından korumak için işverenler tarafından ortaya atılan birçok fikir arasında öne çıkıyor. Bununla birlikte yarı saydam plastik bölmelerle çevrelenmiş el dezenfektanları yerleştirmek, havayı aşağı iten ve yukarı çekmeyen hava filtreleri; viral iletim olmadan işbirliğine izin vermek için dış mekan toplama alanları ve daha serbest hava akışı için gerçekten açılan pencereler ise diğer planlar arasında yer alıyor.

Buradaki esas sorunu yapılması planlanan değişikliklerden herhangi birinin gerçekten daha güvenli iş yerleriyle sonuçlanıp sonuçlanmayacağı teşkil ediyor. ABD’deki bir ofis mobilyası üreten şirketin başkan yardımcı Tracy D. Wymer yapıtıpı açıklamada, "Biz enfeksiyon hastalıkları uzmanı değiliz, sadece mobilya yapıyoruz" diyerek iş yerlerini sağlıklı hale getirmek için alınacak önlemlerin belirsizliğine dikkat çekti.

"Riskin sıfıra inmesini beklemeyin"
Bununla birlikte uzmanlar, gerçekten risksiz bir ofis ortamı olamayacağını ama riskin en aza indirilebileceğini söylüyor. Dahili Tıp Doktoru Rajneesh Behal, iş yerlerinin salgına karşı nasıl düzenlenebileceği ile ilgili verdiği seminerde, "Riskin asla sıfıra düşmesini beklemeyin" dedi.

İş yeri ve hastalık iletimi konusunda bilinenlerin büyük bir kısmı, yeni tip koronavirüs krizi ile bazı ortalık özellikleri bulunan mevsimsel grip ile ilgili çalışmalardan kaynaklanıyor. Dünyanın dört bir yanından çeşitli araştırma makalelerinin 2016 yılında yapılan bir analizinde grip yayılımının yaklaşık yüzde 16'sının ofiste gerçekleştiğini ortaya çıkarıldı.