Odatv yeni provokasyonla sahnede

Daha önce MİT kanununa aykırı yaptığı haber nedeniyle engellenen Odatv , mahkeme kararıyla gelen engellemelere rağmen provokasyonlarına kaldığı yerden devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Odatv yeni provokasyonla sahnede

Libya'da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ederek yasaları çiğneyen Odatv, mahkeme kararıyla engellenmesine rağmen yeni provokasyonlarıyla sahneye çıktı. Sitenin hedefinde bu kez TSK vardı. Harbiyelilerin yemin töreniyle "yalan haber" yapan Odatv'nin provokatif haberini CHP de Meclis'e taşıdı. Odatvi, Harbiye'de düzenlenen yemin töreninde bazı öğrencilerin Atatürk'e saygısızlık yaparak ayağa kalkmadığını ileri sürdü. Oysa herkes gibi kendisinin de gerçeği bildiği tahmin edilen Odatv, törenlerde, teammüller gereği, Atatürk'ün yoklaması yapıldığında sadece öğrencilerin ayağa kalktığını, diğer personelin ayağa kalkmadığını yazmadı. 1984 yılından bu yana elde olan görsel delillerde, yoklamada Atatürk'ün adı okunduğunda sadece Harbiyeli öğrencilerin ayağa kalktığı, misafir ve diğer personelin ise kalkmadığı görülüyor. Gerçekler bu şekilde ortadayken Odatv'nin yaptığı provokasyon şaşırtmadı; ancak onun bu yalan haberine CHP'nin alet olarak konuyu TBMM'den dillendirmesi ise şaşırttı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girişinin 121’inci yıl dönümü geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi’nin katılımıyla kutlandı. Törenle ilgili Oda TV'nin skandal haberi büyük tepki çekti. Bulduğu her fırsatta Türkiye Cumhuriyeti'ni ve milli değerleri karalama kampanyasına kalkışan Oda TV, yalan haberleriyle bu kez Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden algı operasyonu yapmaya kalkıştı. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girişinin 121’inci yıl dönümü geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi’nin katılımıyla kutlandı. Törenle ilgili bir kısım medya ise milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili algı oluşturmaya, Milli Savunma Üniversitesi’nde eğitim gören genç teğmenlerimizi karalamaya yönelik haberlere imza attı. Her yıl gerçekleşen törenlerde Atatürk’ün öğrencilik dönemindeki numarası olan 1283’e geldiğinde tüm Harbiyeli ‘Öğrenciler’ ayağa kalkarak “içimizde!” diye bağırıyor ve en büyük Harbiyeli olan Atatürk’ün unutulmadığını hatırlatıyor. Bu görüntü hemen her yıl aynı şekilde tekrarlanıyor. 

2019 YILINDAKİ GÖRÜNTÜ

 

GELENEKSEL BİR DURUM

Ancak bu sahneyi bile istismar etmek isteyen Oda TV, güya salondaki üç Harbiyeli öğrencinin ayağa kalkmadığını, bu sebeple Milli Savunma Üniversitesi öğrencilerinin Atatürk düşmanlığı yaptığını iddia etti. Oysa ki, Milli Savunma Bakanlığı yetkililerine bu konu sorulduğunda ise gerçeklerin ne nedenli çarpıtıldığı ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre; Geleneksel olarak yapılan programda, yoklama sırası geldiğinde ve Atatürk’ün numarası olan 1283 rakamı söylendiğinde sadece ama sadece Harbiyeli öğrenciler ayağa kalkıyor onun dışındaki tüm görevliler ve davetliler ise ayağa kalkmıyor.

2015 YILINDAKİ GÖRÜNTÜ 

 

Bu usul, hemen her yıl yapılan törende aynı şekilde uygulanmaktadır. Ayrıca son törende de daha iyi incelemede bulunsalardı aslında salonda iddia edildiği gibi üç kişi değil, daha fazla görevlinin ayağa kalkmadığını da görebileceklerdi. Bahsedilen ve ayağa kalkmadığı belirtilen üç kişinin ise öğretmen oldukları, Albay ve Teğmen rütbesinde görev yaptıkları kolayca öğrenebileceklerdi. 

2020 YILINDAKİ GÖRÜNTÜ

 

Tüm bu fotoğraf karesine bakarak, yetkililerden bilgi almadan ve işin aslını öğrenmeden yazıp çizen Oda TV ve aynı gurühta olan sözde medya kurumları adeta niyet okuması yaparak Milli Savunma Üniversitesinden ve orada yetişen genç teğmenlerimizden bir özür borçludur.

CHP DE SKANDALA ORTAK OLDU

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de Oda TV'nin TSK üzerinden yapmış olduğu çarpıtma ve yalan haberlerde olduğu gibi işin aslını bilmeden TBMM'de karalama kampanyasına dahil oldu.

Kaynak: Haber7.com

Yorumlar