Obama'ya "tatilini yarıda kes" çağrısı

- Yaz, kış her dönem birçok doğal felaketle karşılaşan Amerikalılar, son olarak yangın ve seller yüzünden zor günler yaşıyor - Sel felaketinin büyük zarar verdiği Louisiana eyaletinin en yüksek tirajlı gazetesinde, Başkan Obama'nın felaket nedeniyle tatilini yarında kesmesi yönünde çağrıda bulunuldu

Google Haberlere Abone ol
Obama'ya "tatilini yarıda kes" çağrısı

NEW YORK (AA) - ABD'de sel felaketinin büyük zarar verdiği Louisiana'da yayımlanan eyaletin en yüksek tirajlı gazetesinde, Başkan Barack Obama'ya felaket nedeniyle tatilini yarıda kesmesini istendi.

Yaz, kış her dönem pek çok doğal felaketle karşılaşan kalan Amerikalılar, son dönemde yangın ve sel yüzünden zor günler yaşıyor.

Kaliforniya eyaletinde sıcak hava ve kuraklığın neden olduğu yangın felaketi 200'e yakın evin yanmasına ve 82 bin kişinin tahliye edilmesine neden olurken, seller de Louisiana eyaletinde büyük kayıplara yol açtı.

Eyalette aşırı yağışların getirdiği sellerde ölenlerin sayısının 13'e çıktığı ve 40 bin evin hasar gördüğü bildirildi.

Başkan Obama'nın, sel felaketinin büyük zarar verdiği Louisiana'daki zararı yerinde görmek yerine tatiline devam etmesi, özellikle selden etkilenen Louisiana eyaletinde büyük tepki çekti.

Louisiana Valisi John Bel Edwards'ın "acil durum" ilan etmesi ve Federal Acil Durum Yönetim Kurumunun (FEMA) yardım talebinde bulunmasının ardından eyaletin en büyük tirajlı gazetesinde, Obama'nın her yıl Massachusetts eyaletine bağlı "Martha's Vineyard" adlı adada yaptığı tatilini yarıda kesmesi çağrısında bulunuldu.

The Advocate gazetesi, Obama'ya yaptığı çağrısında, "Tatil veya değil, Başkan Obama, canı yanan bir Louisiana'nın şu an sana ihtiyacı var." ifadesini kullandı.

Gazete haberinde, "Şimdi sel suları Louisiana'yı harap ederken Başkan Barack Obama'nın en acılı eyaleti ziyaret etme zamanı gelmiştir." ifadesine de yer verildi.

Louisiana'nın Demokrat Partili Valisi Edwards, konuya ilişkin açıklamasında, Obama'nın istediği zaman eyalete ziyarette bulunacağını bildirdi. Vali Edwards, Başkan Obama ile günlük görüştüğünü ve taleplerine anında cevap aldığını belirterek, eleştirilere yanıt verdi.

Bu arada, FEMA yöneticisi Craig Fugate ve İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, eyaleti ziyaret ederek felaketten etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Louisiana eyaletinde 2005 yılında Katrina felaketi yaşanmış, sel nedeniyle bin 245 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar