Obama giderayak Irak'a yeni işgal askeri gönderdi

Göreve gelmeden önce Irak'taki işgali sonlandırma vaatlerinde bulunan Barack Obama, sözünü tam olarak yerine getirmediği gibi giderayak yeni askerler gönderdi

Google Haberlere Abone ol
Obama giderayak Irak'a yeni işgal askeri gönderdi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD, 2003 yılında işgal ettiği Irak'tan yıllar sonra çektiği askerlerini şimdi geri gönderiyor. Halen binlerce askeri Irak'ta bulunan ABD yönetimi, 4 bin asker takviyesi daha yaptı. Anbar bölgesindeki askeri kaynaklara göre, ABD askerlerinin geçen aralık ayının son haftası ve Ocak ayında geldiği, gelecek haftalarda daha çok Amerikan askerinin gelmesinin beklendiği belirtildi. Gelen Amerikan askerleri, Bağdadi’deki Ayn-El Esed üssü, Felluce yakınlardaki Cebbaniye’de bulunan Tegaddüm üssü, Selahaddin şehrindeki Sebakir üssüne dağıtıldı. Kaynaklar tarafından Amerikan askerlerinin Irak’a geliş sebepleri hakkında bir açıklama yapılmadı.

Amerikan askeri kaynakları, ABD’nin Irak’ta halen 5 bin civarında askerinin bulunduğunu teyit etti. Aynı kaynaklar Amerikan askerlerinin çoğunun Musul’da süren çatışma merkezlerinden uzakta toplandığı, ancak bazılarının şehirdeki çarpışmalarda Irak güçlerine yardım ettiğini doğruladı. 

Yorumlar