Numaradan isim sorgulama

Numaradan isim sorgulama, Numaradan isim bulma konuları hakkında vatandaşlar tarafından sıkça araştırmalar yapılmaktadır. Peki, Numaradan isim sorgulama nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
Numaradan isim sorgulama

Numaradan isim sorgulama, Numaradan isim bulma son zamanların en çok arananları arasındaki yerini koruyor. Vatandaşlar kendilerini arayan numaraların kime ait olduğunu öğrenmek için ücretsiz yöntemler araştırmaya devam ediyor. Peki, Ücretsiz nmumaradan isim sorgulama nasıl yapılır? Numaradan isim bulma ücretsiz...

Vatandaşları arayan ve sürekli mesaj atan ancak rehberde kayıtlı olmayan numaranın kime ait olduğu merak ediliyor. Kendilerini arayan numaraların dolandırıcılara ait olup olmadığını merak eden vatandaşlar bu konudaki araştırmalarını yoğunlaştırmaya devam ediyor. Peki, sizi arayan numaranın kim ait olduğunu nasıl öğrenebilirsiniz? Numaradan isim sorgulama ücretsiz nasıl yapılabilir? Ücretsiz numaradan isim bulma mümkün müdür? 

Ev telefonu, iş telefonu ve şahsımıza ait cep telefonları bazen tanımadığımız numaralar tarafından rahatsız edilebilir. Bu durumda doğal olarak numaranın kime ait olduğunu merak eder ve öğrenmek isteriz bunun için yapılabilecek bir çok yöntem vardır. Bu durumda numaranın kime ait olduğunu bulmak için başvurulması gereken farklı yollar bulunmaktadır. 

Özellikle son yıllarda dolandırıcılık nedeniyle bu konuda oldukça temkinli yaklaşmak isteyen vatandaşlar kendilerini arayan veya mesaj atan yabancı numaraların kime ait olduğunu öğrenmeden geri dönüş yapmak istemiyor. Veya sapıklık amacıyla mesaj atan ve arayanlardan korunmak isteyen vatandaşlar kendilerini arayan numaraların kime ait olduğunu araştırıyor. 

Sizi arayan numaranın kimin adına kayıtlı olduğunu öğrenmek istiyorsanız söz konusu telefon numarasının kime ait olduğunu öğrenme konusunda bir bilginiz yok. Oysa ki 118'li bir çok bilinmeyen numara sorgulama servisi diğer bir ismide (3. Parti Firmalara ait Bilinmeyen Numaralar Servisleri) var ve bunlardan birisini arayıp, ayıracağınız bir kaç dakika ile bu sorununuza kısa sürede çözüm bulabilirsiniz, fakat biz bu 118 ile başlayan numaraları aramak istemeyiz. Çünkü bir sürpriz ile karşılaşmamak için mecbur kalmadıkça bu tür numaralara başvurmamayı tercih etsekte kesin çözümlerden biri bu şirketlerden numaranın sahibini öğrenmektir. 

Bunların yanı sıra cep telefonu operatörleri de ayrıca bilinmeyen numaralar hizmeti sunmaktadır. Ancak, diğer hizmet sağlayıcıları gibi operastörlerde bilinmeyen numaralar servisini ücreti mukabilinde vatandaşlara sunmaktadır. Ancak dikkat etmeniz gereken önemli hususların başında ise hangi operatörü kullanıyorsanız o operatörün müşteri hizmetlerini arayarak sizi arayan numaranın kime ait olduğunu sorgulayıp öğrenmenizdir. 118 ile başlayan numaraları arayarak öğrenme veya başka bir operatörü arayarak numaranın sahibini öğrenmek beklediğinizden daha fazla bir ücrete sebep olabilir. Vatandaşlar ise ücretsiz numaradan isim sorgulama şeklinde arayışlarını sürdürüyor. 

Sizi arayan numara hangi operatöre ait olduğunu da ayrıca sorgulama yapabilirsiniz. Elbette bu firmalar bu hizmeti belli bir ücret karşılığında yapmaktadır. Bu ücreti ödemek istemeyen vatandaşlar ise e devlet üzerinden veya söz konusu operatörlerin ücretsiz servislerinden faydalanmaktadır. 

Türk Telekom (Avea), Vodafone, Türkcell, ve Türk Telekom altyapısını kullanarak hizmet veren Bimcell, PTTCell, GSMobile, Fenercell, Kartalcell gibi hangi servis sağlayıcı olursa olsun aşağıda anlatmış olduğumuz yöntemle sizi arayan numaranın hangi isme kayıtlı olduğunu bulabilirsiniz. İlk olarak sizi arayan numaranın ya da sahibini merak ettiğiniz numarayı öğrenmek için başvurabileceğiniz birbirinden farklı yolları aşağıda sizler için derledik.

TELEFON NUMARASI KİME AİT AVEA?

Arandığınız cep telefonu numarasının hangi operastöre ait olduğunu tespit ettiniz ve bu durumda bir Avea abonesi iseniz numaranın sahibini öğrenmek için numarayı başında 0 olmadan yazarak 11855’e kısa mesaj atmanız yeterli olabilmektedir. Türk Telekom size numaranın sahibi gizli değilse numara sahibinin adını ve soyadını yazarak gönderecektir. Bu işlemin ücreti mesaj başına 1.25 liradır. Aynı zamanda tüm telefon operatörlerinden ( sabit hatlar da dahil ) 11855’i arayarak da numara sorgulama yapabilirsiniz. Bu işlemin dakika ücreti ise 1.25 TL’dir.

TELEFON NUMARASI KİME AİT TURKCELL?

Turkcell operatörüne ait bir hat kullanıyorsanız kime ait olduğunu öğrenmek istediğiniz numarayı başında sıfır olmadan yazarak 2222’e kısa mesaj atın. Turkcell bu durumda size numaranın kime ait olduğuna dair bilgilendirme mesajı gönderecektir. Türk Telekom bu servisten mesaj başına 1.49 TL ile ücretlendirme ücreti almaktadır. Aynı zamanda 11832’yi arayarak dakika başına 1.25 TL ile ücretlendirilerek de numara kime ait öğrenebilirsiniz.

TELEFON NUMARASI KİME AİT VODAFONE

Şayet bir Vodafone abonesi iseniz ve numaradan isim sorgulama, yapmak istiyorsanız, bu numara kime ait servislerini kullanmak ve numaranın sahibini öğrenmek için telefon numarasını başında sıfır olmadan yazarak 7048’e kısa mesaj atmanız yeterli olacaktır. Bu işlemin mesaj başı ücreti 1.25 TL’dir. Aynı zamanda 11842’yi arayarak da numaranın sahibini dakikası 1.25 TL’ye ücretlendirilerek öğrenme seçeneğiniz de bulunmaktadır.

Bunların dışında benim ücret ödemeden de sorgulama yapmamı sağlayan bazı yöntemleri size anlatacağım. Bu yöntemleri yukarıda bulunan numara öğrenme servislerinin haricinde tamamen ücretsiz ve basit olması ilgi çeken yönü.

FACEBOOK KULLANARAK CEP TELEFONU NUMARASININ KİME AİT OLDUĞUNU BULMAK

Facebook Dünya üzerinde en çok ziyaret edilen web sitelerinden bir tanesidir. Bir sosyal ağ olan Facebook’da milyarlarca hesap bulunmaktadır ve neredeyse bir profili olmayan insan sayısı oldukça azdır. Numaradan isim sorgulama yaparak sizi arayan numarasını paylaşmış ise numarayı arama bölümüne yazarak anında numaranın sahibini öğrenebiliriz. Ancak unutmamanız gereken nokta numarasını gizlememiş olmasıdır. Aksi halde herhangi bir sonuç göstermeyecektir. Şayet gizlemişse aşağıda bulunan yöntemleri deneyebilirsiniz.

WHATSAPP UYGULAMASINI KULLANARAK TELEFON NUMARASI KİME AİT ÖĞRENMEK

Bu yöntemle numaradan isim sorgulama için bir akıllı telefona sahip olmanız ve whatsapp uygulamasının telefonunuzda yüklü olması gerekmektedir. Daha sonra kime ait olduğunu öğrenmek istediğimiz telefon numarasını herhangi bir isim vererek telefon rehberimize kayıt ediyoruz. Daha sonra whatsapp uygulamasını açarak kişiler bölümünden kaydettiğimiz ismi buluyoruz. Profil resmine bu şekilde ulaşabilir ve şayet tanıdığınız birisiyse kim olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Aynı yöntem Tango, Viber gibi diğer uygulamalar için de geçerlidir.

GOOGLE ARAMA ÖZELLİĞİ SAYESİNDE NUMARANIN KİME AİT OLDUĞUNU BULMAK

Google hali hazırda kullanılan en yaygın arama motorudur. Google üzerinde arama yaparak da numaradan isim sorgulama ihtimalimiz bulunmaktadır. Ancak çoğu zaman bir cep telefonu numarası yazdığımızda bir çok reklam amaçlı sitede bu numarayı görmekteyiz. Bu sebepten ötürü şayet cep telefonu numarası ile bu şekilde arama yaparak bir sonuca ulaşmanız oldukça zor. Ancak bir banka müşteri hizmetleri ya da kurum ve kuruluşlardan size çağrı gelmişse bu şekilde de kolaylıkla numaranın kime ait olduğunu sorgulama seçeneğiniz bulunmaktadır.

CIA UYGULAMASI İLE TELEFON NUMARASI KİME AİT SORGULAMA

Numaradan isim sorgulama, Ücretsiz numaradan isim bulma için Apple, Samsung, Nokia yada diğer cihazlar fark etmeksizin Apple Store veya Android için Play Store üzerinde bir çok kim arıyor uygulaması yani CIA uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulamayı telefonunuza yükleyerek arayan numaranın kimliğini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Numaradan isim sorgulama için bilinen tüm yöntemleri sizler için yukarıda derledik. Tüm bunlara rağmen sizi arayan numaranın kime ait olduğunu operaötler ve bilinmeyen numara servilerinden öğrenemiyorsanız numaranın sahibi bu durum için operatörlere izin vermemiş olabilir.

Yorumlar