Nüfus müdürlüğü randevu patlaması yaşıyor

Ehliyet, pasaport ve kimlik kartlarının bugünden itibaren artık sadece nüfus müdürlüğü randevu sistemi aracılığıyla alınması randevu patlaması yaşanmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Nüfus müdürlüğü randevu patlaması yaşıyor

sonhaberler.com | Haber Merkezi

Şu ana kadar Emniyet Müdürlüklerinden alınan pasaport ve ehliyetin de bugün itibariyle artık nüfus müdürlüklerinden alınmaya başlaması nüfus müdürlüklerinde yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Nüfus müdürlüğü randevu sistemi ehliyet ve pasaport almak isteyenler tarafından neredeyse kilitlendi.

Yeni çipli kimlik kartları nedeniyle zaten yoğunluk yayaşan nüfus müdürlüğü randevu sistemi, pasaport ve ehliyet randevusu da almaya başlamasıyla yoğunluk yaşamaya başladı. Uygulamanın başladığı sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar nüfus müdürlüğü randevu sistemine akın etmeye başladı.

Bugüne kadar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan pasaport ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler, 28 Mart'ta düzenlenen törenle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmişti.

Bu kapsamda pasaport ve sürücü belgeleri, nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlandı.

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ RANDEVU SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Vatandaşlar söz konusu işlemlerini, ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden randevu aldıktan sonra nüfus müdürlüklerine giderek yaptırıyor.

Kart ücretleri ile harç ve defter bedellerini banka şubelerine yatıran vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdikleri fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli kabul ediliyor.

Pasaport, ehliyet ve kimliklerin hazırlanmasında tamamen yerli ve milli yazılımlar kullanılıyor.

Yapılan yeni düzenlemeyle 503 olan pasaport başvuru noktası 761'e, 596 olan sürücü belgesi başvuru noktası ise 680'e çıkarıldı.

Yorumlar

ddd sistemden randevu alınamıyor.. bir şeyi de düzgün yapın ya acelemiz var...