Nüfus bilgilerimiz 100 TL karşılığında satılıyor

İnternette açılan bir web sitesi üzerinden MERNİS bilgileri para karşılığında satılıyor. Bilindiği gibi nüfus bilgilerimiz daha doğrusu seçmen bilgilerimiz 2010 yılında çalınmıştı. Ancak bu site üzerinden satılan bilgilerin güncel olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Nüfus bilgilerimiz 100 TL karşılığında satılıyor

Türkiye'de yaşayan herkesin vatandaşlık bilgilerinin tutulduğu MERNİS sistemiyle ilgili yeni bir skandal ortaya çıktı.

Daha önce MERNİS sistemi veri tabanının çalındığı biliniyor; ancak şimdi bu bilgiler Türkiye'den de rahatlıkla ulaşılabilen platformlar üzerinden satılıyor. 

Nüfus ve vatandaşlık bilgilerinin yer aldığı MERNİS sisteminde yer alan bütün bilgilerimiz, korsanlar tarafından internette açılan internet siteleri üzerinden satılmaya başlandı. 

Düne kadar site üzerinden ücretsiz bir şekilde satılan vatandaşlık bilgilerimize herkes tarafından rahatlıkla erişilebiliyordu. Uygulamanın yoğun bir talep aldığını fark eden korsanlar bunu fırsata çevirmeye karar verdi. 

İnternet üzerinden açılan bir platformda nüfus ve vatandaşlık bilgileri 100 TL abonelik karşılığında satılıyor.

Papara, kripto para ve çeşitli yollarla ödeme alan platform, üye olanlara sınırsız sorgulama imkanı tanıyor.

Sorgulama, Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşların TC kimlik numaraları, kimlik bilgileri, güncel adresleri ve mahrem bilgilerinin öğrenilmesini sağlıyor. 

Yasadışı bir şekilde vatandaşların bilgilerini satan platformun kim veya kimler tarafından kurulduğu ise bilinmiyor. 

Platformun İçişleri Bakanlığı veya ilgili makamlar tarafınan henüz engellenmemiş olması ise skandalın boyutunu büyütüyor.

SEÇMEN BİLGİLERİ ÇALINMIŞTI

Türkiye'de daha önce YSK tarafından siyasi partilerle de paylaşılan 50 milyon seçmenin bilgileri çalınmıştı. Bilgilerin nasıl ve nereden çalındığı veya kimler tarafından sızdırıldığı ise bilinmiyordu. 

Önemli Not: Platformun reklamını yapmamak ve bilgilerin daha fazla kişi tarafından çalınmasına vesile olmamak için sitenin adını haberde vermeyi uygun görmedik. 

Kaynak: Mustafa Güneş / Sonhaberler.com


 

 

Yorumlar