Novalic arama kurtarma ekiplerini kabul etti

Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Novalic Türkiye'den dönen arama kurtarma ekiplerini kabul etti

Google Haberlere Abone ol
Novalic arama kurtarma ekiplerini kabul etti

Bosna Hersek'in iki entitesinden Bosna Hersek Federasyonu (FBİH) Başbakanı Fadil Novalic, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katılan Arama Kurtarma Özel Birliği (USAR) ve Arama Kurtarma Sivil Koruma ekiplerini kabul etti.

Novalic tarafından Saraybosna'da kabul edilen 52 kişi ve 4 arama kurtarma köpeğinden oluşan USAR ekibi ile 69 kişi ve 3 arama kurtarma köpeğinden oluşan Arama Kurtarma Sivil Koruma ekibine kahramanlık madalyası takdim edildi.

Bosna Hersek'ten Türkiye'ye giden ekiplere teşekkür eden Novalic, "Gece gündüz demeden arama kurtarma çalışmalarına katıldınız. Kahramanlığınız unutulmayacak. Her zaman destekçiniz olacağız." dedi.

Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarına katılan Sandra Music de Hatay'da 13 gün kaldıklarını belirterek "Bosna Hersek, sahada 24 saat çalışan ender ekiplerden biriydi." diye konuştu.

Jasmin Trle ise daha önce tecrübe etmedikleri bir sahayla karşılaştıklarını ifade ederek, "Orada yaşadıklarımı ömür boyu unutmayacağım. Enkaz altından sevdiklerinin çıkarılmasını bekleyeni anne, baba ve insanları her zaman hatırlayacağım." dedi.

Törene, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin de katıldı.

Yorumlar