Noterler yarın açık mı, 28 Ekim noterler çalışıyor mu?

Noterler yarın açık mı, 28 Ekim noterler çalışıyor mu? Arefe günü noter açık mı, bayram öncesinde yani 28 Ekim Perşembe günü Noterler açık mı, hizmet veriyorlar mı yoksa tatil olduğu için kapalı mı kalacaklar?

Google Haberlere Abone ol
Noterler yarın açık mı, 28 Ekim noterler?

Noterler yarın açık mı, 28 Ekim noterler çalışıyor mu? Arefe günü noter açık mı, bayram öncesinde işlerini halletmek isteyen vatandaşların kafasın takılan soru işaretlerinden biri de arefe günü noterlerin açık olup olmadığı konusudur. Peki, nedir durum? Noterler yarın açık mı, 28 Ekim noterler çalışıyor mu?

Arefe günü noter açık mı?
Arefe günü noter açık mı?

 

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, bir önceki bayramdan önce yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanacak tam kapanma sürecinde, hizmete yetecek kadar noterin açık olacağını açıklamıştı.

Cin, yaptığı açıklamada, vatandaşların noterliklere gitmeden önce e-randevu sistemini de kullanabileceğini hatırlatarak bu süreçte çalışma saatlerinin, daha önce belirlendiği üzere 10.00-16.00 olacağını açıklamıştı.

Ancak bilindiği gibi bu bayram kapanma yok; kısıtlamalar kaldırıldı. Bu nedenle vatandaşlar bu bayramda rahatlıkla ziyaretlerde bulunacak, bayramın tadını çıkaracak. Bayram öncesinde yarım kalan işlerini halletmek isteyen vatandaşlar ise, arefe günü noterlerin açık olup olmadığını araştırıyor. 

Arefe günü noter açık mı?
Noterlerde işlerini görmek isteyen vatandaşların randevu almaları gerekiyor.

 

Milli bayramlar ve dini bayramların resmi tatil olarak kabul edilmesi sebebiyle kamu kurum ve kuruluşlarında hizmete ara verildiği biliniyor. Bayram arefelerinde yarım gün mesai yapılıyor, yarım gün resmi tatil olarak kabul ediliyor. Bu durumda Ramazan Bayramı arfe gününde PTT ve Noter gibi kamu kurumları yarım gün çalışacak.

Özetlersek 29 Ekim Cumhuriyet bayramı arefesinde yani 28 Ekim Perşembe günü yarım gün noterler yarım gün açık olacak, diğer günlerde ise kapalı kalacak. Perşembe günü yarım gün yani öğleden önce işlerini halletmek isteyen vatandaşlar için bir imkan var; ancak bu imkanı kaçıranların bir sonraki hafta pazartesi gününü beklemeleri gerekiyor.


 

Yorumlar