Normalde 5 bin liralık kiralık daire Araplara 15 bin lira

İstanbul'da Araplara yönelik emlakçılık faaliyeti yürüten bazı emlakçılar iyice işin suyunu çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Normalde 5 bin liralık daire Araplara 15 bin lira

Sahibinden.com gibi internet sitelerinde yaptıkları türlü numarlarla fiyatları manipüle eden ikinci el konut satıcılarının yaptıkları akıllara durgunluk veriyor.

Verilen sahte ilanlarla, hedeflenen konut veya aracın fiyatını yükselten veya indiren ikinci el satıcıların Araplara yönelik yaptıkları ise duyanları hayretler içerisinde bırakıyor. 

Normalde Türk vatandaşlarına 5 bin liraya kiralanan evler Arap vatandaşlara 15 bin liraya varan bedellerle kiralanmaya çalışılıyor. 

Özellikle de muhafazakâr kesimin oturduğu siteleri tercih ettiği bilinen Araplar, bu çevrelerde oturan ikinci el konut satıcıları ya da emlakçıların hedefi oluyor. 

Bazı siyasi kesimler tarafından hedef alındıkları için ayrımcılığa maruz kaldıklarını düşünen ve çaten ev bulmakta zorluk çeken Araplar, bazen mecburen bu fiyatlardan ev almak ya da kiralamak zorunda kalıyor. 

Başakşehir, Bahçeşehir, Ispartakule taraflarında yoğunlaşan Araplar'ın buradaki fırsatçıların hedefi olduğu sahibinden.com sitesindeki ilanlarda da açıkça belli oluyor. 

Normal şartlarda ortalama kira fiyatları 5 bin lira civarında olan aynı özelliklerdeki dairelerin Araplara 9, 10, 14, 15 bin liraya kadar meblağlarla verilmeye çalışıldığı görülüyor. 

İşte o ilanlardan bazıları:

SAHİBİNDEN.COM SİTESİNE SORUŞTURMA

Öte yandan Rekabet Kurulu, fiyatların manipüle edildiği sitelerin başında yer alan Sahibinden.com sitesi hakkında soruşturma başlattı. Sitede ikinci el konut veya araç satışı yapanların hiçbir kurala bağlı olmaması, hiçbir sınırlarının bulunmaması fiyat dalgalanmalarına aşırı derecede etki etmelerine neden oluyor.

Yorumlar