Nöbetteki askerlere "Anneler Günü" sürprizi

- Donanma Komutanlığına bağlı birliklerde görev yapan 2 asker, nöbet tuttukları sırada sürpriz şekilde anneleriyle görüştürüldü - Görüşme sırasında şaşkınlıklarını gizleyemeyen askerler, gözyaşlarına hakim olamadı

Google Haberlere Abone ol
Nöbetteki askerlere "Anneler Günü" sürprizi

KOCAELİ (AA) - Anneler Günü dolayısıyla Donanma Komutanlığında görev yapan 2 asker, nöbet tuttukları sırada anneleriyle buluşturuldu.

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığında görev yapan muhafız er Emre Demiray ve TCG Turgutreis Fırkateyni'nde görevli porsun er Yunus Serten'e, Anneler Günü'nde sürpriz yapıldı.

Nöbet tuttuğu sırada komutanlarının izniyle gazetecilere röportaj verirken annesi Şükran Demiray'ı bir anda karşısında gören er Demiray, önce şaşkınlık, ardından da büyük mutluluk yaşadı.

Birbirlerine sarılan anne oğul, gözyaşlarına hakim olamadı.

Muhafız er Emre Demiray, gazetecilere, büyük bir sürpriz yaşadığını belirterek, böyle bir sürprizi hiç beklemediğini söyledi.

Geçen hafta içinde yoğun çalıştığını ifade eden Demiray, "Ben Anneler Günü'nü unutmuştum ama sağ olsunlar komutanlarımız unutmamış. En son ailemle bir ay önce evci izninde görüşmüştüm." şeklinde konuştu.

Anne Demiray da oğlunun tezkere almasına 33 gün kaldığını aktararak, tüm askerlere hayırlı tezkereler diledi.

Anneliğin ağır bir meslek olduğunu anlatan Şükran Demiray, "Mühendisleri, başbakanları, cumhurbaşkanlarını bizler yetiştiriyoruz. Topluma iyi bireyler yetiştirsek, bu bizim için onur verici oluyor. Bu güzel organizasyonu düzenleyen subaylarımıza, astsubaylarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi çok mutlu ettiler." ifadesini kullandı.

- "Annemi akşam ararım diye düşünüyordum, karşımda gördüm"

TCG Turgutreis Fırkateyni'nde nöbet tutarken annesi Aysel Serten'i bir anda karşısında bulan porsun er Yunus Serten de büyük sevinç yaşadı.

Yaklaşık 5 aydır gemide görev yaptığını dile getiren Serten, böylesi bir sürprizi hiç beklemediğini söyledi.

Porsun er Serten, en son 5 ay önce ailesiyle görüştüğünü belirterek, "Bugün annemi arayacaktım, arayamadım, 'akşama ararım' diye düşünüyordum. Şimdi karşımda buldum. Güzel oldu. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Bizi çok mutlu ettiler." diye konuştu.

Anne Serten ise bu özel günde kendileri için de böyle bir durumun sürpriz olduğunu ifade ederek, tüm annelerin gününü kutladı.

Yorumlar