Nijerya'da maymun çiçek virüsü salgını yayılıyor

ABUJA (AA) - Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da baş gösteren maymun çiçek virüsü salgını, Bayelsa eyaletinin ardından Rivers eyaletine sıçradı.Ülkenin güneyindeki Rivers eyaletinin Sağlık Müdürü Prof. Chike Princewill, eyalette 3...

Google Haberlere Abone ol
Nijerya'da maymun çiçek virüsü salgını yayılıyor

ABUJA (AA) - Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da baş gösteren maymun çiçek virüsü salgını, Bayelsa eyaletinin ardından Rivers eyaletine sıçradı.

Ülkenin güneyindeki Rivers eyaletinin Sağlık Müdürü Prof. Chike Princewill, eyalette 3 kişide virüse rastlandığını açıkladı.

Salgının ilk saptandığı Bayelsa eyaletinde virüsün yayılmasını engellemek için önlemler alınıyor.

Bayelsa Sağlık Müdürü Prof. Ebitimitula Etebu, eyalet sakinlerine hijyene daha fazla dikkat etmeleri çağrısı yaptı ve halka el sıkışmamaları tavsiyesinde bulundu.

Bayelsa'da maymun çiçek virüsü bulaşan 11 kişi karantinaya alınmıştı.

İlk kez 1970'de Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde tespit edilen maymun çiçek virüsü, Orta ve Batı Afrika'da tropikal yağmur ormanları yakınındaki köylerde zaman zaman etkili oluyor. Virüsün yol açtığı hastalık için henüz herhangi bir tedavi veya aşı bulunmuyor. Var olan çiçek aşısı, maymun çiçek virüsünü önlemede yüzde 85 oranında etkili oluyor.

Yorumlar