New York'ta bir Müslüman'ın öldürülmesi

- New York'taki Müslümanlar, Bangladeşli Khanam'ın öldürülmesine ilişkin "nefret suçu" kapsamında soruşturma açılmasını istiyor

Google Haberlere Abone ol
New York'ta bir Müslüman'ın öldürülmesi

NEW YORK (AA) - ABD'nin New York kentindeki Müslüman toplumu, önceki gece evine giderken uğardığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Bangladeşli Nazma Khanam'a (60) saldırının, "nefret suçu" olarak soruşturulmasını istedi.

Bangladeş'ten 2009'da ABD'ye gelen ve 2 ay önce ABD vatandaşı olan Khanam'ın yakınları ve New York'taki Müslüman toplumu, Khanam'ın kıyafetinden dolayı öldürülmüş olabileceğini ve olayın nefretten kaynaklandığını belirtti.

Soruşturmayı yürüten müfettişlerin, olayla ilgili doğrudan "nefret suçu" soruşturması yerine genel bir soruşturma açarak Müslüman kadının hırsızlık olayının kurbanı olabileceği ihtimali üzerinde de durmaları Müslüman toplumunun tepkisini çekti.

Kurbanın yakınları Khanam'ın çantası ve telefonu dahil üzerindeki hiçbir ziynet eşyasının çalınmadığını ve bu nedenle olayın bir "nefret suçu" olduğunu ifade ederek, "Adalet istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Amerika İslam Konseyi (CAIR) New York Şubesi İcra Müdürü Afaf Nasher da New York'ta son günlerde Müslümanlara yönelik ölümle sonuçlanan saldırıların, ABD'deki İslamofobi'nin yükselmesinden kaynaklandığını belirterek olayı "nefret saldırısı" olarak değerlendirdi.

New York Polis Teşkilatı'ndan (NYPD) Dedektif Ahmed Nasser ise NYPD'nin "nefret suçu gücü"nün de olayın aydınlatılması ve faillerin bulunmasıyla ilgili soruşturmaya yardımcı olduğunu bildirdi.

- Polis halktan yardım bekliyor

NYPD, ayrıca saldırının meydana geldiği bölgede sokaklara, saldırıyla ilgili bilgisi olanlardan yardım talebine bulunan ilanlar astı. İlanda, bilgi için 2 bin 500 dolar ödül verileceği belirtildi.

Bangladeş asıllı eski öğretmen Nazma Khanam önceki gece, eşi Shamsul Alam Khan ile alışveriş yaptıktan sonra saat 21.15'te eve giderken bıçaklı saldırıya uğramıştı. Saldırının ardından hastaneye kaldırılan Khanam hayatını kaybetmişti.

Yorumlar