New York’ta “aşı” eylemi

Sınır Tanımayan Doktorlar zatürre aşısının fiyatının düşürülmesi için gösteri düzenledi

Google Haberlere Abone ol
New York’ta “aşı” eylemi
Sınır Tanımayan Doktorlar, zatürre aşısının fiyatının düşürülmesi için dünya çapında yaptıkları eyleme New York’u da ekledi.

Manhattan’daki Pfizer Genel Merkezi önünde gerçekleştirilen eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı. Eylemciler, zatürre aşısı satışlarından 28 milyar dolar gelir elde ettiğini belirttikleri Pfizer ve GlaxoSmithKline (GSK) şirketlerinden aşı ücretlerinde indirime gitmelerini istedi.

“Her gün 2 bin 500 çocuk ölüyor” yazılı pankartlar taşıyan ve “Zatürre aşısı her çocuk için 5 dolar olmalı” yazılı siyah tişörtler giyen gruptakiler, firma yetkililerine bir demet kırmızı gül ile üzerinde zatürre nedeniyle hayatını kaybeden çocuk isimleri yazılı, içi çiçeklerle dolu bebek karyolası verdi.
Polisin müdahale etmediği eylemciler, çevreden geçenlere gösterilerinin amacına ilişkin broşür dağıttı. Broşürlerde; dünyada her yıl yaklaşık bir milyon çocuğun zatürre nedeniyle hayatını kaybettiği, aşı fiyatlarının yüksek olması sonucu çocukların yaklaşık yüzde 75’inin hastalığa karşı savunmasız olduğu ifade edildi.

Zatürre aşısının üç dozluk fiyatının 5 dolara çekilmesi gerektiğini vurgulayan gruptakiler, Pfizer ve GSK’nin 2019 yılından itibaren söz konusu indirimi uygulamaya başlayacaklarını açıklamasının yaklaşık 4 milyon çocuğun daha hastalık nedeniyle hayatını kaybetmesi anlamına geldiğini belirttiler.
Gruptakiler, slogan atıp bir süre yürüdükten sonra dağıldı.
 

Yorumlar